Ditte Julie Jensen om udskamning
SPONSORERET indhold

Ditte Julie udskammet: ”Folk går helt amok, når min søn på fire har sut i munden”

Er jeg en dårlig mor? Det spørgsmål har de fleste mødre prøvet at stille sig selv. For når andre betvivler vores moderskab, er det uundgåeligt at føle skam og utilstrækkelighed. Det oplevede Bagedyst-stjernen Ditte Julie Jensen for nylig på egen krop.

Af:: Marie Hundebøll Plum og redaktionen Foto: Privat
29. okt. 2020 | Børn | Vores Børn

Skam kommer i mange former. Den kan komme snigende sekundet efter, du har råbt ad dit barn. Når din baby er utrøstelig, babymosen er færdigkøbt, og arbejdet stjæler dit nærvær. Som mor er der ingen ende på alle de ting, du kan skamme dig over at have gjort eller ikke gjort.

Som influencer står Bagedyst-stjernen Ditte Julie Jensen tilmed forrest i køen, når der bliver uddelt øretæver og irettesættelser på de sociale medier. Hun er blevet anklaget for ikke at være en nærværende mor, fordi hun mest lægger billeder op af sit arbejde. Hvordan hun vælger at opdrage sine børn, er også blevet et populært mål for andre mødres kritik. Blandt andet fik hun for ganske nylig en hård medfart, da hun offentliggjorde et billede af sin fireårige søn med en sut i munden.

LÆS OGSÅ: Fokus på mor-skam: ”Jeg har mødt kvinder, der græd, fordi deres baby ikke ville være i slyngen”

”Min søn blev fire år i juni og bruger stadig sut. Han har sin sut lidt ekstra nogle dage grundet min skilsmisse. Sutten er en enorm tryghed for ham, og derfor har vi været large med at give ham den. Men folk gik fuldstændig amok og skrev, om jeg dog ikke tænkte på hans tænder, og at han ville være charmerende uden sut. Flere gange kammede det over, hvor jeg måtte skrive: ”Morpoliti, nu holder I op”. Selvom jeg ved, at jeg er en god mor, så bliver jeg alligevel slået ud af kurs, når jeg får den slags kommentarer. Jeg kæmper jo for at gøre det så godt som muligt,” fortæller Ditte Julie Jensen i det nyeste nummer af Vores Børn, der har mor-skam som tema. Både den, der kommer indefra, og den, der hagler ned over os udefra.

Ditte Julie Jensen har en følelse af, at folk på sociale medier glemmer, at det faktisk er mennesker på den anden side af skærmen, de skriver til. Det er derfor, de tror, at de kan tillade sig at skrive ting, som de aldrig ville sige ansigt til ansigt.

”Vi har en ide om, at der ikke er følelser på de sociale medier. At det ikke har nogen konsekvens at skrive noget negativt. Ingen ville jo sige, at min søn ser ucharmerende ud med en sut i munden, hvis jeg kom gående forbi dem på gaden. Men på sociale medier kan vi få luft for vores vrede og få det lidt bedre ved at træde på andre i stedet for at have fokus på os selv,” siger hun til magasinet Vores Børn.

Ofte formår hun at trykke på pyt-knappen og ignorere de negative kommentarer. Men nogle gange tager hun også kampen op. Ikke så meget for hendes egen skyld, men for børnenes.

”Vi er den generation, der skal lære vores børn, hvordan man gebærder sig på en civiliseret måde på sociale medier. Vi er rollemodeller, og hvis ikke engang vi kan finde ud af det, hvordan skal vi så undgå, at vores børn en dag bliver mobbet og hængt ud på et socialt medie? Vi er jo ikke et hak bedre selv. Så det er også vigtigt at sige, at det ikke er okay,” siger Ditte Julie Jensen i interviewet med Vores Børn.

Læs hele interview med Ditte Julie og artiklen om mor-skam her

Anbefalet til dig