Få et liv, mor!
Det er vigtigt at spare op på mor-kontoen, så der er overskud til at trække over en gang i mellem. Foto: Nima Stock

Få et liv, mor!

Når du er blevet mor, handler alt om barnet, og dine egne behov træder i baggrunden. Men nu er det tid til at få sat fokus på dig igen! Det betaler sig, for jo mere du sætter ind på den konto, jo mere kan du give igen. Her baner en forældrecoach og skønhedsekspert vejen for, at DU får dit liv igen som DIG.

Forældrecoachens fem bedste råd

Forældrecoach og parterapeut Christina Tatarczuk har selv seks børn, så hun kender alt til at øse sin omsorg ud over andre. Her får du hendes bedste råd til, om hvordan du drager omsorg for dig selv.

1. Tanken:
Begynd mentalt – jeg kalder det for self-loving – ved at sige til dig selv, at du er det værd at købe det dameblad, tage det lange karbad eller at få en babysitter til at passe dit barn, så du kan få følelsen af bare at være dig selv. At være dig! Det er vigtigt, fordi du er essensen i dit eget liv. Du er hovedpersonen, ikke dit barn eller din kæreste, og derfor er du også nødt til at blive fyldt op først for at have noget at give videre til andre.

2. Glæden:
Spørg dig selv, hvad der gjorde dig rigtig glad, før du fik barn: Var det at gå i biografen og se en rigtig god film, var det at sidde på café med veninderne og snakke eller at gå en tur på biblioteket helt alene? Prøv at komme tilbage til at gøre nogle af de ting, selv om du nu er blevet mor. Hvis det gjorde dig glad at tage en tur i skoven med kæresten før – så gør det nu!

LÆS OGSÅ: Sund mor: 8 gode råd

LÆS OGSÅ: Tal pænt til dig selv, mor!

Skønhedsekspert Ole Henriksen syv bedste råd

Det kan godt være, at skønhedsekspert Ole Henriksen ikke har skiftet mange bleer, men han kender tonsvis af kvinder, der ligesom du har masser af mørke rande og slappe maver efter graviditet/fødsler. Pluk i hans skønne tips, og bliv en frisk og smuk mor!1. Beslutningen:Det første, du skal gøre, er at beslutte dig! Tag beslutningen om, at du vil se godt ud og begynde at gøre noget ud af dig selv igen. Det er det allervigtigste punkt, herefter kan du gå i gang med de andre. Gennem årene har jeg lyttet til mange kvinder, der er blevet mødre, og for mig er der ingen tvivl om, at den største gave, en kvinde kan få, er at blive mor. Men midt i al omsorgen for barnet kan du godt glemme dig selv lidt, og det er synd, for det kræver hverken en masse tid eller kræfter at komme i gang med skønhedsplejen igen.2. Nydelsen:Giv dig selv lov til at nyde din skønhedspleje fuldt ud! Nydelsen giver velvære og gør hele forskellen i en god skønhedspleje. Du skal ikke haste stresset gennem forskellige ritualer, men bare bruge lidt af tiden, når barnet sover, på at forkæle dig selv og imens lukke alt andet ude.LÆS OGSÅ:
Farvel til den perfekte mor

Sådan går du til værks

Skab overblik: Lav to lister. Skriv 30 punkter på den ene liste med ting, der gør dig glad. Det kan være helt små ting som at se et afsnit af Sex and the City, gå ud i haven eller lave dig en god kop kaffe. På den anden liste skriver du også 20-30 ting, der gør dig glad, men som kræver lidt mere af dig: at få gjort rent, have sex med din mand eller lave din yndlingsmiddag. Udfør to-tre ting i alt fra de to lister hver eneste dag. Bland tingene, så du får noget med fra begge lister. Det kan godt være, at det kræver, at du får fat i en babysitter, men så gør du det – eller også får du far til at passe barnet.

Planlæg: Lav et lille skønhedsskema for en uge eller måned ad gangen. Skriv for eksempel bodyscrub tirsdag, ansigtsbehandling torsdag og så videre. Sørg for at få alle detaljer skrevet ned. Det frigør energi, at du har taget beslutningerne på forhånd og nu bare skal følge din skønhedskalender.

LÆS OGSÅ: Tro på dig selv, mor!

Se, hvad vi ellers skriver om: Kærlighed, Tumling og Familieliv