Forberedelse til fødslen
SPONSORERET indhold

Min fødsel: Familien skal med til fødslen

26-årige Tanya har allerede forberedt sig på, hvordan hun ønsker, hendes fødsel skal være. Læs hendes tanker og overvejelser her.

Af: Julie Trolle Boding Foto: Maria Tuxen Hedegaard
06. jun. 2017 | Børn | Vores Børn

Hvordan har du det i graviditeten?

Jeg har det godt, men jeg har ikke været i helt så god form som første gang. Mit bækken er mere ømt, og jeg har taget mere på.

Hvilke tanker gør du dig om fødslen?

 

Jeg ønsker at føde hjemme, og det er et privilegium, at jeg kan ringe til en jordemoder, som er hos mig under hele forløbet. Hvis alt går, som det skal, er der ikke nogen grund til at være på hospitalet, og i mit eget hjem kan jeg selv bestemme, hvor jeg skal være, hvem der er til stede, og hvad der er i køleskabet. Og så er det fantastisk at kunne gå direkte i seng bagefter og nyde baby i ro og fred.

LÆS OGSÅ: Sådan skjuler du din graviditet – til du selv er klar

Hvordan forbereder du dig fysisk?

Jeg prøver at komme igennem hverdagen, som jeg plejer; spiser sundt og holder mig aktiv. Forsøger at huske mine knibeøvelser.

Hvordan forbereder du dig mentalt?

Jeg har nogle løse ideer om ‘fødestationer’ i huset: badekarret, sofaen, madras på gulvet, måske på spisebordet, hvor vores ældste blev født. Så har jeg talt med min jordemoder om fødslen og genset Ina May Gaskins TED Talk om fødsel uden frygt.LÆS OGSÅ: Graviditeten set igennem fars øjne

Hvilken rolle skal din kæreste spille?

Ud over at være der for mig er det hans opgave at være der for vores søn på tre et halvt, som skal overvære fødslen. Vi har set masser af fødsler på YouTube, og jeg tror, han er med på, at brøleri ikke er farligt, og at mor er okay, selv om det gør ondt. Jeg synes ikke, der er nogen grund til at skærme ham for noget, der er en så naturlig del af livet, og jeg tror, at det kan være med til at styrke deres søskendebånd, at han er med. Både farmor og mormor kommer efter planen, så der er ekstra hjælpende hænder.

Hvad glæder du dig mest til?

Til at vores lille familie bliver større og til en forhåbentlig rolig fødsel. Jeg glæder mig til endnu en gang at gå igennem en livsbegivenhed med mine nærmeste.

LÆS OGSÅ: "Jeg har fået mere ro på, selvom jeg går glip af en bytur"

LÆS OGSÅ: Baby og mæslinger: Hvad er symptomerne, og hvad kan jeg selv gøre?

LÆS OGSÅ: Min fødsel: "Hun måtte tilkalde en læge, da jeg var…