Babymassage
SPONSORERET indhold

Babymassage trin for trin

Blide strøg og kærlig kontakt. Lær nogle enkle greb og øvelser, så du selv kan massere din baby. Det er ikke så kompliceret, og dit barn vil elske det.

Af: Ida Bjørg Meldgaard
02. feb. 2011 | Børn | Vores Børn

Når du med blide strøg masserer din baby, skaber det en god relation mellem dig og dit barn, og du får lige givet lidt ekstra kærlighed til baby.

Babymassage giver nærvær og styrker taktilsansen, altså berøringssansen, som gør, at barnet bliver afgrænset – ‘jeg går hertil’.

Det kan blandt andet hjælpe dit barn til at komme ud af separationsangsten i otte-ti-måneders-alderen.

LÆS OGSÅ: Test af babyolie

Udover at give baby en god kropsfornemmelse, udløser massage også en masse endorfiner, som beroliger og giver en følelse af glæde.

Hjælper baby til at sove

Du kan bruge massage som hjælp, hvis du for eksempel har et barn, der har svært ved at sove. Et bad og lidt massage virker trættende, fordi det er en kæmpe sanseoplevelse.

Derfor skal det heller ikke tage for lang tid. Brug omkring fem-ti minutter på hele seancen, cirka et halvt minut på hver kropsdel/ hvert område. Hold øje med, hvornår baby har fået nok og afslut, inden det bliver for meget.

Undervejs er det også vigtigt, at du følger baby, og fornemmer, hvad der er rart, og hvad der kan lade sig gøre. Strækker baby armen ud, så grib den, og massér armen.

LÆS OGSÅ: Lær din baby at sove

Hold ikke fast på baby, men slip igen, hvis baby spænder eller trækker sig.

Øvelse gør mester

Holder du fast, bliver baby bare anspændt og utryg. Når du har øvet dig lidt, kommer der et bedre flow i dine bevægelser, og I bliver bedre til at gøre det sammen.

Du kan sagtens give dit helt lille spædbarn massage, blot du er ekstra forsigtig og blid og accepterer, at du nok ikke kommer hele vejen rundt.

Du kan også starte med blot at smøre den lille ind i en god olie fra top til tå efter et bad.

LÆS OGSÅ: Efterfødselsyoga til mor – 6 nemme øvelser

Senere kan I så indarbejde en rutine, hvor du efter hvert bad giver baby en fuld kropsmassage på omkring fem-ti minutter med god kontakt.

Babymassage – sådan!

• Lav blide strøg med et let tryk. Baby har meget fedt, og du skal ikke manipulere det yderste hudlag rundt, men blot have kontakt med og stryge huden. På lår, lægge, baller og rygmusklen kan du godt følge muskulaturen og trykke lidt mere ind.• Brug glidende bevægelser, hvor du stryger baby med håndfladerne eller bruger tommelfingrene til at køre rundt i cirkler. Slap af i hænderne, og lad håndfladerne forme sig efter babys krop.• Fornem, hvad baby kan lide og har lyst til. Hvis baby godt kan lide at blive masseret et bestemt sted, så bliv der lidt. Hvis baby trækker armen til sig, så gå videre til et andet sted på kroppen.• Husk at køre med uret, når du masserer maven, rundt om navlen. Det er rarest for baby, at du følger tarmsystemets naturlige retning.LÆS OGSÅ: Gå glad i bad med din baby