Onsdag: Pastasalat med kylling og oliven

Ingredienser:

325 g sommerfuglepasta

500 g kyllingebryst

500 g broccoli

Havsalt

50 g sorte oliven

50 g grønne oliven

1 hakket løg

3 fed hvidløg

300 g tomater

3 stk soltørrede tomater, finthakket

6 skiver bacon

2 spsk. kapers

1 tsk. stødt mild chilipulver

½ tsk. stødt spidskommen

1 kvist oregano

½ dl olivenolie

Friskkværnet peber

Sådan gør du:

Del broccolien i små buketter.

Blancher dem i kogende letsaltet vand, afkøl i koldt vand, dryp af og stil til side.

Fjern sten fra oliven. Hak løg, hvidløg og oliven.

Skær et kryds i toppen af tomaterne og dyp dem i kogende vand i 1 min.

Tag dem op, dyp dem i koldt vand og flå dem.

Skær kødet i terninger.

Skær bacon i terninger og steg det sprødt.

Kyllingekødet skæres i 1½ cm store terninger og steges på en varm pande.

Tilsæt løg og hvidløg og lad det stege lidt.

Tilsæt tomater, oliven, kapers, chili, spidskommen og oregano samt 2 dl. vand.

Lad det koge igennem ca. 5 min.

Tilsæt tomater og broccoli, kog yderligere 1 min.

Kog pastaen efter anvisning på pakken.

Lad den dryppe af i en sigte.

Bland kyllingekød og pasta. Smag til med salt og peber.

Anret pastaen i et varmt fad og drys ristet bacon over.

Tilberedningstid: Ca. 40 min.

Energifordeling:

Protein 21,2 %

Fedt 28,7 %

Kulhydrat 50 2 %