Onsdag: Pastasalat med kylling og oliven
Ingredienser:
325 g sommerfuglepasta
500 g kyllingebryst
500 g broccoli
Havsalt
50 g sorte oliven
50 g grønne oliven
1 hakket løg
3 fed hvidløg
300 g tomater
3 stk soltørrede tomater, finthakket
6 skiver bacon
2 spsk. kapers
1 tsk. stødt mild chilipulver
½ tsk. stødt spidskommen
1 kvist oregano
½ dl olivenolie
Friskkværnet peber
Sådan gør du:
Del broccolien i små buketter.
Blancher dem i kogende letsaltet vand, afkøl i koldt vand, dryp af og stil til side.
Fjern sten fra oliven. Hak løg, hvidløg og oliven.
Skær et kryds i toppen af tomaterne og dyp dem i kogende vand i 1 min.
Tag dem op, dyp dem i koldt vand og flå dem.
Skær kødet i terninger.
Skær bacon i terninger og steg det sprødt.
Kyllingekødet skæres i 1½ cm store terninger og steges på en varm pande.
Tilsæt løg og hvidløg og lad det stege lidt.
Tilsæt tomater, oliven, kapers, chili, spidskommen og oregano samt 2 dl. vand.
Lad det koge igennem ca. 5 min.
Tilsæt tomater og broccoli, kog yderligere 1 min.
Kog pastaen efter anvisning på pakken.
Lad den dryppe af i en sigte.
Bland kyllingekød og pasta. Smag til med salt og peber.
Anret pastaen i et varmt fad og drys ristet bacon over.
Tilberedningstid: Ca. 40 min.
Energifordeling:
Protein 21,2 %
Fedt 28,7 %
Kulhydrat 50 2 %