Tatovering til fædre
Foto: Thomas Evaldsen Kim er professionel fodboldspiller og derfor ofte væk fra sin familie, men han kommer igennem savnet ved at kigge på sine børns navne, der står indgraveret på hans arm.

Tatovering til fædre

Se min far-tattoo: "Jeg har altid mine drenge tæt på mig"

Der findes ikke noget så stort som en mors kærlighed til sit barn. Men hov, hvad så med farmand? Mød tre fantastiske fædre, der har valgt at forevige kærligheden til deres børn med en far-tattoo.

Faktaboks

Kim Christensen, 33 år, målmand for FCK.

Far til Hjalte, 2 år, og Matias, 4 år.

Har flere familietatoveringer på sin ene arm, blandt andre sine sønners navne.

Hvorfor valgte du at få tatoveret dine sønners navne?

Som fodboldspiller er jeg meget væk fra min familie, og jeg savner dem. Det er rart at kunne have noget med, der minder mig om dem hele tiden. Jeg kunne selvfølgelig bare have billeder med, men nu kan jeg altid kigge ned på armen og føle, at jeg på en måde har dem med mig.

Hvad betyder tatoveringerne for dig?

Jeg har både fået Matias’ og Hjaltes navne skrevet, men også noget skrift fra min far, der døde for nogle år siden, og det er på en måde blevet en hel ‘familiearm’ for mig. Det kan godt være, at det ikke ser ud af noget for andre, men det betyder alt for mig. Og jeg kommer aldrig til at fortryde det.

LÆS OGSÅ: Jimmy Jørgensen: Når man får et barn, indgår man en pagt

Hvornår mærkede du for første gang kærligheden til dine drenge?

Det er helt specielt at se sine børn blive født, men jeg synes lige, at der gik nogle måneder, hvor vi skulle knytte bånd til hinanden. Som far kan man heller ikke gøre ret meget i starten. Men følelsen er helt ubeskrivelig, og jeg har aldrig oplevet noget lignende. Jeg er sgu blevet lidt mere følsom, og jeg kan tage mig selv i at tude over et dårligt tv-program, fordi det minder mig om mine børn.

Hvad er den største kærlighedserklæring, en far kan give sine børn?

Det er at sørge for, at de føler sig trygge. At være til stede og vise dem omsorg. Jeg siger hver dag til mine børn, at jeg elsker dem. Men det gælder jo også om at vise det til dem. Blandt andet ved at give dem nogle gode, trygge rammer og en stabil hverdag.

LÆS OGSÅ: 20 fædre: Hvad er en god far?

Hvilke reaktioner har du fået på tatoveringerne?

Jeg har fået mange positive reaktioner, men jeg arbejder også i en verden, hvor tatoveringer er helt normale at have. Mange af mine medspillere har spurgt, hvor jeg har fået det lavet henne, fordi de synes, det ser godt ud, og jeg er også selv meget tilfreds med det.

Skal du have lavet flere tatoveringer med dine drenge?

Nu er jeg kun tatoveret på min ene arm, og den er ikke helt færdig endnu, så det skal jeg lige have gjort først. Men jeg har altid haft det sådan, at hvis jeg skulle have en tatovering, så skulle den betyde virkelig meget for mig – så hvem ved, måske der kommer flere i fremtiden. Det vil tiden vise.

LÆS OGSÅ: Kendte fædre om rollen som far

Se, hvad vi ellers skriver om: Kærlighed, Familieliv og Tatoveringer