Opskrifter babymad
SPONSORERET indhold

Sund baby: Mad til små maver

Det føles overvældende, når baby skal have sin første mundfuld rigtig mad. Her får du fem blide opskrifter til forskellige perioder i babys opvækst.

Af: Opskrifter fra bogen Babymad af Charlotte Nowak, Vores Børn, maj 2013.
27. mar. 2014 | Børn | Vores Børn

Få 4 sunde opskrifter til baby hér

Hjælp appetitten på vej

– Vis baby, at du selv kan lide maden.
– Sørg for, at maden ikke er for varm.
– Hav baby på skødet under måltidet, så I har tæt kontakt.
– Hold øje med babys signaler: Er han sulten? Hvad kan han lide? Er mundfuldene for store, er tempoet passende?

Husk modermælken!

Frem til baby er ni måneder, er modermælk og/eller modermælkserstatning den væsentligste mælkekilde. Herefter kan du begynde at erstatte mere og mere med almindelig sødmælk.

Lad baby tygge løs!

Omkring otte måneder er baby god til at tygge maden og kan blande tør mad med spyt og derfor klare små, bløde stykker rugbrød med smørepålæg, bidder af kogte grønsager og stykker af blød frugt, for eksempel banan.

Kilde: Babymad – en sund start på livet og Fødevarestyrelsen.dk

LÆS OGSÅ: Vi tester: Frugtmos

LÆS OGSÅ: Forstoppelse: Det skal din baby (ikke) spise