Test af måltidskasser
SPONSORERET indhold

Redaktionen tester: Måltidskasser

Lækre mundrette grøntsager, fisk tilberedt smagfuldt og let, nye opskrifter med spændende ingredienser – det kan være svært at være opfindsom, når det kommer til familiens aftensmad. For det må også gerne gå stærkt, ikke?! Redaktionen har søgt inspiration udefra og testet 9 forskellige måltidskasser til hele familien.

Af: Redaktionen Foto: Getty Images
01. maj. 2021 | Børn | Vores Børn

Du slipper for indkøb, og du får sunde retter, der er lette at lave til familien – det lyder næsten for godt til at være sandt. Vores Børns redaktion har testet ni forskellige måltidskasser som er:

Den Grønne Asparges

Familiekassen

Pris: 499 kr. ( 55 kr. pr. kuvert)
3 personer/3 dage

Hvem tester?

Mor: Ditte, digital art director
Far: Lasse
Børn: Emmelie, 20 mdr

Førstehåndsindtryk

Fint pakket med grøntsager i en pose for sig i en papkasse, og en køleboks med is til kød og ost. Jeg kunne godt have tænkt mig, at der var flere økologiske varer, dog sætter jeg pris på, at tingene kommer fra lokale forhandlere. Opskrifter er printet på papir, dog savnede jeg lidt billeder til at vække appetitten.

Tilberedning

Det tager noget tid at tilberede, også længere tid end der er angivet, men det er måske, fordi jeg ikke er så habil i køkkenet. Vi skal selv have visse basisvarer i forvejen – lidt irriterende, når man ikke er så tjekket at sikre sig det inden tilberedelsen. Jeg manglede f.eks. vineddikke (hvem har det på basislager?!) og var selvfølgelig også løbet tør for mælk den dag, det skulle bruges. Øv, at skulle handle midt i madlavningen.

Selve måltidet

Jeg synes, det tager tid at lave (og jeg er mest til hurtige retter). En færdig aioli havde ikke gjort mig noget, men hvis man kan lide at lave mad (og har tid til det), er det skønt at lave det hele fra bunden. Vi får bl.a. æggekage med kartoffel, sprød bacon, rugbrødchips og salat. Jeg er fan! Nemt at tilberede, masser af tilbehør, god smag. Den knapt toåriges favorit er retten med kyllingelår, kartofler, tzatziki og gulerodstænger. Endelig noget min datter vil spise. Der er dog kun ét lår til hver, og det er i underkanten

Samlet vurdering

Herhjemme er vi lidt magelige ift. madlavning. Det skal være hurtigt, nemt og klar klokken 17.30. Retterne er nemme nok at gå til, men det tager tid, fordi alt skal laves fra bunden. Maden smagte fint, men vi savnede lidt tilbehør undervejs, og det var (for) tidskrævende for os.

Skagenfood

20 min. børnekassen

Pris: 800 kr. (67 kr. pr. kuvert)
4 personer/3 dage

Hvem tester:

Mor: Mette, chefredaktør
Far: Simon
Børn: Viggo, 9 år og Otto, 7 år

Førstehåndsindtryk

Jeg var på forhånd lidt bekymret for, hvor frisk fisken ville være efter transporten, men alt var friskt og lækkert. Det var alle råvarerne i det hele taget. Hurra for det! Med ugens kasse fulgte en ret, man skulle lave selv fra bunden (fiskefingre) og to, der var semi-færdige på forhånd (Limousinegryde og chili con carne).

Tilberedning

Der fulgte en samlet pjece med alle opskrifter – smart. Opskrifterne var afbilledet med den færdige ret, ingrediensliste og anvisninger. Meget klassisk og overoverskueligt. Fiskefingrene var sat til 20 minutter, men de tog en del længere tid – måske fordi jeg havde et barn med i køkkenet. Men pyt. Det var det værd.

Selve måltidet

De hjemmelavede fiskefingre var et kæmpe hit hos alle. Lækker fisk og rigeligt af den. Der fulgte ovnpomfritter og færdigsnittet kål med – det var en smule kedeligt. Det samme galt ret nummer to – limousinegryde; en klassisk sammenkogt ret med knuste kartofler. De voksne ville gerne have udfordret smagsløgene lidt mere, men børnene spiste rub og stub. På tredjedagen skulle chili con carnen bare varmens og risene koges. Nemt i en ruf, men lidt ordinært.

Samlet vurdering

Fisken var superlækker. Det ville jeg gerne have mere af, men det tog til gengæld også tid i køkkenet med panering så nok ikke noget, jeg ville kaste mig over hver dag. De øvrige retter var nemme og meget børnevenlige, men en anelse kedelige for de voksne.

Marley Spoon

Måltidskassen

Pris: 639 kr. (53 kr. pr. kuvert)
4 personer/3 dage

Hvem tester:

Mor: Lea, digital redaktør
Far: Mikkel
Børn: Ville, 5 år og Elliot, 3 år

Førstehåndsindtryk

Det allerførste indtryk Marley Spoon giver er emballagen. I stedet for store flamingokasser til at holde varerne nedkølet, kommer kød, fisk og mejeriprodukter i en forvokset kuvertlignende kølepose, som er lavet af 96 pct. papir. De øvrige varer kommer i en specialdesignet papkasse for at mindske CO2-aftrykket. Det er sgu tjekket. Der er ingen tvivl om, at Marley Spoon satser på bæredygtighed.

Tilberedning

Opskrifterne havde gode beskrivelser, og billeder af de færdige retter skabte et fint overblik over processen. Der var ikke udfordrende teknikker, så alle kan være med. Dog var der små produktposer uden navngivning. Man skulle således gætte sig til, hvad poserne indeholdt ud fra ingredienslisten bagpå – som i øvrigt stod på tysk.

Selve måltidet

Retterne var eksotiske med gyroskrydderi, dressing med kommen og kylling vendt i hoisinsauce. Det var ikke de mest børnevenlige retter – i hvert fald ikke for små børn med de mange krydrede smage og indtryk. Det var derfor en smule udfordrende for vores familie. Vi fik dog en del hvid fisk i min ældste. Han troede, det var kylling… og vi sagde ham ikke imod.

Samlet vurdering

Det er fedt med et produkt, som rent faktisk gør en forskel i deres valg af materialer. I forhold til maden stødte vi ind i lidt vanskeligheder undervejs. Forældrene var begejstrede for de krydrede smage og den gode variation fra ret til ret – et dejligt afbræk i en ellers hverdagspræget madplan - men der var ingen retter, som var lige i øjet i forhold til børnene. Der skulle uden tvivl forhandles undervejs. Kassen kan anbefales til familier med lidt større børn, men for de helt små børn kan der (måske) opstå lidt udfordringer.

Aarstiderne

Børnekvik Pris: 468 kr. (52 kr. pr. kuvert) 3 personer/3 dage

Hvem tester:

Mor: Mette, redaktionschef
Børn: Alva, 9 år, Iris, 6 år og Vita 3 år 

Førstehåndsindtryk

En trækasse til grønt og kolonial, der emmer af lokal købmand og en flamingokasse til mejeri og kød. Det fylder ikke alverden. Ideelt. Alt er afmålt mere eller mindre efter mængden, der skal anvendes i retten. Nemt!

Tilberedelse

Det er let at finde det, jeg skal bruge, i kasserne med mad. Det er relativt hurtigt at tilberede, og det er lige noget for en travl mor til tre som mig, der er alene med ungerne denne uge. Råvarerne er friske og økologiske, og det er let at følge opskrifterne, som er udførlige og har billeder af retterne. Det er børnene også glade for.

Selve måltidet

Vi får gode familieklassikere såsom minihakkebøffer (der allerede ER formede. Tak!), ovnkartofler og blomkål med karry. Sidstnævnte passer (også) sig selv i ovnen, mens jeg steger bøffer. Det er ikke nytænkende, men det er trygt og godt. Vi får majstortillas med torsk og avocadocreme på en dag med et ekstra barn til spisning. Der er rigeligt med mad – selv til min frokost den efterfølgende dag. Nakkekoteletterne i tomatsauce er ikke det største hit. Det smager for kraftigt af løvstikke for os alle. Måske strøede jeg lidt for rundhåndet med den skrappe krydderurt?

Samlet vurdering

Nemt og lækkert. Jeg kunne sagtens finde på at bestille måltidskassen igen. Specielt i uger, hvor jeg er alene med børn og ikke har det samme overskud til at finde på og få købt ind.

Ret nemt

Hvem tester:

Mor: Mette, chefredaktør
Far: Simon
Børn: Viggo, 9 år og Otto, 7 år

Ugens basiskasse

Pris: 549 kr. inkl. (46 kr. pr. kuvert)
4 personer/3 dage

Førstehåndsindtryk

Jeg får et lille chok, da jeg åbner døren. Tre store flamingokasser til tre dages mad. Nuvel, bliver de hentet igen, men alligevel. Det fylder en del og virker også lidt unødvendigt. Råvarerne er dog friske og lækre.

Tilberedning

Der følger klassiske printede opskrifter med kasserne: billede af den færdige ret, ingrediensliste og anvisninger. Lige til at gå til. Der er også tydelig holdbarhedsanvisning på opskrifterne – smart, hvis man vil bytte rundt på dagene. Retterne er superlette og overskuelige at lave. Der skal hakkes, blandes og steges. Men alle bør kunne være med her. Også børn. Tiden er estimeret til 20-30 min., og det holder meget godt.

Selve måltidet

Lækker hverdagsmad med inspirerende opskrifter. Børnene smagte på det hele og gik mætte fra bordet. For de voksne var det en lille smule kedeligt. Vores menu stod på: lun pastasalat med bacon, texmex fajitas og grove pølser med æblesauté. Her løb pølserne måske ikke så overraskende med sejren. Rigeligt med mad.

Samlet vurdering

Fin, nem hverdagsmad – om end til den lidt kedelige side. Men børnene er på og prisen i orden.

Kokkens hverdagsmad

Familiekassen

Pris: 606 kr. (51 kr. pr. kuvert)
4 personer/3 dage

Hvem tester:

Mor: Lea, digital redaktør
Far: Mikkel
Børn: Ville, 5 år og Elliot, 3 år

Førstehåndsindtryk

Maden ankom i to flamingokasser, og det var nemt at se, hvilke råvarer der passede til hvilke retter. Der var påfaldende mange ekstra elementer til retterne, f.eks. poppede majs og butterdej med pesto etc. Det gav et indtryk af, at der var kræset mere for hver ret, end hvad dagligdagen normalt ville tillade.

Tilberedning

De fleste retter var lavet færdige og krævede derfor kun let tilberedning, lidt grøntsagssnitning og anretning. Det baconsvøbte farsbrød lå i engangsservice klar til ovnen, suppen og sovsen var klar til at blive lunet. Nemt og bekvemt for en børnefamilie.

Selve måltidet

Det er altid en anelse spændende at servere nye retter for en semi-kræsen femårig. Men det gik faktisk glimrende, selvom søde kartofler bestemt ikke er det samme som almindelige kartofler (mor!). Det var dog mødet med den forlorne hare, en solid brun sovs og tyttebær som eksotisk garniture, der gik rent hjem. Både lille- og storebror havde jævnlige kommentarer a la ”Mmm” og ”Det smager sindssygt godt” under måltidet. De er i sandhed jyder by heart.

Samlet vurdering

En nem måde at få aftensmaden i hus. Der er ikke meget tilberedning, hvilket absolut tæller op. Smagsindtrykkene var fine for store og små, og selvom retterne er hverdagsagtige, var der tænkt gode elementer ind, som kunne sælges ind, hvis der blev vrænget på næsen. Her må jeg bøje mig i støvet for bagte æbler. En overset godbid herhjemme! Generelt var kassen god til at inspirere og vise os, at lidt ekstra krydderi og flere elementer godt kan forenes med vores semi-kræsne femårig og altædende treårig.

Nemlig.com

Bygselv-kassen

Pris: 608 kr. (51 kr. pr. kuvert)
4 personer/3 dage

Hvem tester:

Mor: Mette, redaktionschef
Far: Martin
Børn: Alva, 9 år, Iris, 6 år og Vita, 3 år

Førstehåndsindtryk

Varerne kommer i store plastposer. Det er jeg vant til, når jeg har handlet hos nemlig.com. Det smarte ved måltidskasser er, at jeg får ingredienser til aftenens måltider, uden at jeg selv skal klikke de enkelte dele i kurven. Alt er desuden afstemt og opmålt efter opskrifterne. Rødkål og gulerødder er f.eks. snittet på forhånd. Samtidig kan jeg klikke varer hjem til madpakker og morgenmåltider. Smart!

Tilberedelse

Jeg har selv valgt, hvilke opskrifter jeg vil lave ud fra Nemlig.coms byg-selv-koncept. Jeg behøver altså ikke vælge alle retter fra familiekassen, hvis jeg hellere vil lave en enkelt ret fra vegetarkassen e.l. Jeg bliver dog straffet for mit frisind. Jeg har bl.a. valgt samosa, men først da jeg går i gang med retten, opdager jeg, at den er fra kassen ‘Masterchef hverdag’.

Mine evner rækker ikke til den ret. Jeg kan i hvert fald ikke lave den på 45 min, som opskriften indikerer. Jeg er først færdig efter halvanden time, og den yngste er gået omkuld på sofaen inden. Det går bedre de efterfølgende dage med familiefavoritter som frikadeller og fiskefileter med fries af søde kartofler. Den snittede rødkål, som serveres som tilbehør, lugter dog lidt af vakuum, da jeg pakker den ud på tredjedagen.

Selve måltidet

Det smager og behager alle mand. På nær samosaerne. Forældrene er dog begejstrede for dem, og vi kan spise dem i flere dage til frokost. Men hvis jeg skal have børnene med, tror jeg bare, jeg går med familiekassen fremover.

Samlet vurdering

Godt, nemt og rigeligt. Og jeg er fan af muligheden for at vælge løs mellem de mange opskrifter. Selvom samosaerne slog mig ud på førstedagen.

Simple Feast

Family Feast

Pris: 520 kr. (58 kr. pr. kuvert)
2-3 personer/3 dage

Hvem tester:

Mor: Ditte, digital art director
Far: Lasse
Børn: Emmelie, 20 mdr. 

Førstehåndsindtryk

Alt er pakket pænt og overskueligt i en papkasse. Emballagen er tydeligt nummereret, og der forklares, hvad der kan genbruges, og hvordan det skal affaldsorteres. Køleelementerne består at to liter frossent vand, som vi kan drikke til maden – smart!

Tilberedning

Nemme og overskuelige steps til tilberedning. Næsten alt er lavet på forhånd, vi skal bare varme det, snitte grønstager eller stege. Det er SÅ fedt, at alting er nemt og hurtigt, især fordi hverken min kæreste eller jeg er særlig bevendte i et køkken, men her kan alle altså være med.

Selve måltidet

Er plantebaseret mad ikke tørt og fattigt på smagsoplevelser? Det var nok min antagelse, men ikke her! Alle måltider smager virkelig godt. Vi får grøntsagsgyozaer og nudelsalat på dag ét. Den lille spiser kun lidt af nudlerne, men smager kort på de andre ting. Der er rigelig med nudelsalat, så jeg får det også til frokost dagen efter. På dag to får vi jordskokkesuppe og lune quesadillas, nam! Min datter smager lidt på suppen, men er ellers ikke fan (hun er også ret kræsen). Det er hun heller ikke af paprikagryden med fuldkornsris og grydestegt brød. Emmelie spiser kun æblet, som var med som tilbehør, men forældrene er glade (især for brødet!).

Samlet vurdering

Med en bøfglad kæreste, var jeg spændt på om min bedre halvdel blev mæt nok af maden. Det blev han, og vi er så tilfredse, at vi overvejer at spise sådan jævnligt. Det er virkelig dejligt at spise plantebaseret de første tre dage af ugen, så vi får renset lidt ud efter weekenden, hvor vi ofte spiser både søde sager og junkfood.

Hello Fresh

Klassisk

Pris: 550,00 kr (46 kr. pr. kuvert)
4 personer/3 dage

Hvem tester:

Mor: Mette, chefredaktør
Far: Simon
Børn: Viggo, 9 år og Otto, 7 år

Førstehåndsindtryk

Jeg er fan fra starten. En papkasse med mad til tre dage pakket overskueligt med farver, så man kan se, hvad der hører til hvad. Alt synes lækkert og friskt, ingen unødig emballage og der er rigeligt med mad.

Tilberedning

Der følger printede opskrifter med måltiderne – endda med billedguide. Det føltes trygt og godt. Jeg har børn med i køkkenet flere dage. De læser og følger opskriften næsten selv. Maden tager en smule længere tid at tilberede end angivet – men aldrig mere end 30 minutter. Ret overskueligt til hverdagsmad.

Selve måltidet

Alle spiser alle retter. Det i sig selv er en succes. Børnene smager på alt, mærker konsistenser og syntes, det er sjovt med råvarer, vi normalt ikke bruger, som f.eks. kinesisk broccoli og lilla gulerod. Jeg undlader bevist at blande nødder, dressinger, friske koriander etc. oveni, men serverer det i skåle ved siden af, så man selv kam komme på efter smag. Der er rigeligt med mad, selvom alle får flere portioner.

Samlet vurdering

Klar anbefaling herfra. Hvis jeg skal abonnere på en måltidskasse, står denne højt på listen. Overskueligt i tid og ingredienser, børnevenlige retter, der er tvistet, så det ikke bliver kedeligt, lækre råvarer og ikke alt for meget emballage.

Anbefalet til dig