Test af måltidskasser

Foto: Getty Images Vores Børn tester 9 forskellige måltidskasser.

Redaktionen tester: Måltidskasser

Lækre mundrette grøntsager, fisk tilberedt smagfuldt og let, nye opskrifter med spændende ingredienser – det kan være svært at være opfindsom, når det kommer til familiens aftensmad. For det må også gerne gå stærkt, ikke?! Redaktionen har søgt inspiration udefra og testet 9 forskellige måltidskasser til hele familien.

Lækre mundrette grøntsager, fisk tilberedt smagfuldt og let, nye opskrifter med spændende ingredienser – det kan være svært at være opfindsom, når det kommer til familiens aftensmad. For det må også gerne gå stærkt, ikke?! Redaktionen har søgt inspiration udefra og testet 9 forskellige måltidskasser til hele familien.

Du slipper for indkøb, og du får sunde retter, der er lette at lave til familien – det lyder næsten for godt til at være sandt. Vores Børns redaktion har testet ni forskellige måltidskasser som er:

COOP

Coop: GoCook-kassen.

Pris: 795 kr. (50 kr. pr. kuvert), 4 personer/4 dage

Hvem tester?

Mor: Lea, digital redaktør
Far: Mikkel
Børn: Ville, 4 år og Elliot, 2 år

Førstehåndsindtryk

Maden ankom i to papkasser og en flamingokasse. Det var meget nemt at pakke ud og se, hvad der hørte til hvilke dage og retter. Alle madvarer er økologiske (tilvalg), og der er en tryg genkendelighed fra supermarkedets kølediske, da alle mærker kendes fra butikkerne. Alt er vejet af, klar til brug – og der er rigeligt mad!

Tilberedning

Vi hentede app’en GoCook, som hører til måltidskassen. Her findes opskrifterne digitalt sammen med en god guide og videoer til, hvordan børnene kan hjælpe til med at lave den enkelte ret. Vi freestylede lidt over appens indhold og gjorde, hvad der faldt naturligt for vores fireårige søn. Generelt tog maden cirka 30-40 minutter at lave plus det løse, når små kokke hjælper til.

Selve måltidet

Med en semi-kræsen fireårig i familien var det en stor oplevelse, at han rent faktisk spiste alle retter – med få undtagelser. Indholdet er børnevenligt, og retterne er nemme at lave. Smagsoplevelsen er ikke uovertruffen for forældrene, men det opvejes af spiselystne børn, hvor førstearvingen udbrød: ”Jeg elsker det her!”

Samlet vurdering

Vi ville bestille Coops måltidskasse igen, fordi den formår at sammensætte en menu, som er meget nem at lave – også med børn i køkkenet – og som rent faktisk glider ned hos både en altædende toårig og en semi-kræsen fireårig. Og så inspirerede appen til køkkenhygge med hele familien.

 

Kokkens hverdagsmad

Måltidskassen

Pris: 628 kr. (52 kr. pr. kuvert) 3 personer/4 dage

Hvem tester:

Mor: Alice, digital art director
Far: Morten
Børn: Billy, 2 år

Førstehåndsindtryk

KÆMPE kasser og meget is til at holde maden kølig. Det er lidt noget roderi at arbejde med. Maden ser til gengæld appetitlig ud. Det er ikke helt overskueligt, hvilke ingredienser der går til hvilke dage ud fra indpakning. Vi skal selv regne det ud ved at tjekke ugemenu og opskrifter. Og hvorfor fylder kalorieindhold mere end opskriften?! Det er jo ikke en slankekasse, jeg har bestilt?

Tilberedning

Det er nemt at tilberede maden efter anvisningen, da vi først har læst os gennem kalorieindhold og dannet os et overblik. Det tager ikke lang tid at lave maden. Der er få steps til færdige resultater. Tak for det! Den grafiske opsætning af menuen kunne dog være bedre, så det er nemmere at afkode, hvordan og hvorledes fremgangsmåden er.

Selve måltidet

Maden var både klassisk og inspirerende. Der var danske klassikere som hakkebøf og græsk gyros, som var nyt og spændende. Maden passer godt til små og store.

Samlet vurdering

Man får meget for pengene. Indpakningen er lidt kluntet med store kasser og knust is overalt, der gør, at oplevelsen ikke føles supereksklusiv. Det vigtigste er dog smag og tilberedning, og her er det en rigtig positiv oplevelse: Gode smagsoplevelser og nemt at tilberede. Jeg bestiller igen!

Læs også: Test: Her er den bedste højstol til din baby

Aarstiderne

Børnefamiliekassen

Pris: 759 kr. (47 kr. pr. kuvert) 4 personer/4 dage

Hvem tester?

Mor: Mette, chefredaktør
Far: Simon
Børn: Viggo, 8 år og Otto, 5 år

Førstehåndsindtryk

Virkelig lækre og friske råvarer. Køleelementer fungerede fint, så maden var kold og frisk, da vi pakkede ud. Ved første øjekast virkede det dog en smule uoverskueligt at få overblik over indholdet i kasserne.

Tilberedning

Alt skulle tilberedes fra bunden, men det var slet ikke en udfordring, for opskrifterne var lette og overskuelige at følge. Det tog måske lidt længere tid end anvist.

Selve måltidet

Både børn og voksne elskede det og spiste godt. Der var rigeligt med mad – endda lidt til overs, så vi havde legekammerater på besøg uden at skulle lave ekstra mad. Retterne var genkendelige for børnene, men med et tvist, så det absolut ikke var kedeligt, men tværtimod inspirerende at prøve nye sammensætninger af velkendte retter. For eksempel fik vi hakkebøf med vandmelonsalat.

Samlet vurdering

Ja tak! Lækker mad med friske råvarer, let at lave og sikre hit på middagsbordet. Vi er fans!

Måltidsboxen

Hverdagsboxen

Pris: 880 kr. (44 kr. pr. kuvert) 5 personer/4 dage

Hvem tester?

Mor: Mette, redaktionschef
Far: Martin
Børn: Alva, 8 år, Iris, 4 år og Vita 2 år.

Førstehåndsindtryk

Sikken kæmpestor flamingokasse, der møder mig! Indholdet er også overvældende, og jeg er i tvivl, om det overhovedet kan være i køleskabet! Det kan det – og heldigvis er alt tydeligt markeret med ugedag, så jeg får lynhurtigt et overblik. Tak!

Tilberedning

Intet tager mere end 20 minutter at tilberede, og det er jeg dybt taknemmelig for. Med tre børn om benene er det fantastisk at bruge kort tid på tilberedning af aftensmad. Bakkerne, som den varme mad er pakket i, kan endda gå i ovnen, så der er heller ikke meget opvask efterfølgende. Genialt!

Selve måltidet

Velkendte retter akkompagneres med anderledes dip og olier. Det er mor og far glade for. Vi får bl.a. en pastaret med italienske pølser og panerede kyllingelår med estragondip. Det smager af lige lovligt meget, mener børnene, så de levner de krydrede pølser og skraber paneringen af kyllingen. Til gengæld er de vilde med en lidt kedelig skinke-ost sandwich. Den kan heldigvis peppes op med en dip af peberfrugt.

Samlet vurdering

Perfekt til børnefamilier, der ikke gider bruge for meget tid i køkkenet – eller på oprydning efterfølgende. Nemt at gå til. Alene af den grund ville jeg bestille igen. Uagtet at krydderierne er brugt lidt rundhåndet i forhold til børnene. Vi havde i øvrigt rester til madpakker og et ekstra aftensmåltid. God til prisen!

 

Ret nemt

Den familievenlige og økologiske

Pris: 1.000 kr. (50 kr. pr. kuvert) 4 personer/5 dage

Hvem tester?

Mor: Natasja, SoMe-medarbejder
Far: Daniel
Børn: Sylvester, 8 år og Sigurd 4 år

Førstehåndsindtryk

Vi fik tilsendt fem flamingokasser med et måltid i hver, det var nemt og enkelt. De fleste ingredienser var allerede delt op efter, hvad vi skulle bruge. Alle råvarer var lækre og friske, og indholdet så indbydende ud. Men er der ikke en mere miljøvenlig måde at pakke det på? Vi endte med fem store flamingokasser, som ikke blev afhentet igen.

Tilberedning

Vores søn Sylvester på otte år elsker at lave mad, og han har været med i køkkenet. Han kunne næsten lave det hele selv uden vores hjælp. Det var nemt for ham at følge anvisningerne. Alle retter har haft en tilberedningstid på 20-30 minutter.

Selve måltidet

Vi elsker mad, der smager af noget. Heldigvis har retterne masser af smag. Vi har lært at lave nye retter og at bruge nye råvarer. Hjemmelavet pesto over torsk smager fantastisk! Og bagte rodfrugter med løg og gurkemeje er blevet en familie-favorit både hos mor, far og børn. Det er lækker, sund, økologisk og varieret aftensmad.

Samlet vurdering

Vi er blevet inspireret til at lave nogle anderledes retter, end dem vi plejer. Hos Ret Nemt kan du frit vælge, om du er til fiskefrikadeller eller flanksteak. Det er en stor fordel. Vi valgte den familievenlige kasse med økologiske varer. Vi vil i den grad overveje at bestille måltidskasser fra Ret Nemt i fremtiden, når vores hverdag er ekstra travl.

Læs også: De 10 mest børnevenlige restauranter i København

Skagenfood

20-minutters Børnekassen

Pris: 788 kr. (66 kr. pr. kuvert) 4 personer/3 dage

Hvem tester?

Mor: Lea, digital redaktør
Far: Mikkel
Børn: Ville, 4 år og Elliot, 2 år

Førstehåndsindtryk

Måltidskassen består af to færdigretter (tomatsovs med kødboller + skinkegryde) hertil pasta og ris, der skal koges, samt ingredienser til en tredje ret inklusiv et flot stykke fisk, som er yderst indbydende! Nemt og overskueligt at pakke ud.

Tilberedning

Åh, bekvemmelighed, du er børnefamiliens bedste ven! Det er virkelig helt genialt med færdigretter af kvalitet, som bare skal lunes. 15 minutter, og så er der grøntsagsrige, børnevenlige retter på middagsbordet. Det er dog en halv-ambitiøs ret, vi selv skal stå for. Fishfingers er umiddelbart en glimrende børneret, men ... Det er simpelthen for omstændigt at skære fisk ud, vende i diverse paneringer og stege i olie – og ja, det tager altså ikke 20 minutter. Mine beskedne kokkeevner blev i hvert fald sat lidt på prøve.

Selve måltidet

Mor og far var glade for mængden af grøntsager diskret sneget i både kødsovs og skinkegryde, og børn og voksne kunne lide smagene i retterne. Der var masser af mad for to små drenge og et sæt forældre. Selvom fishfingers var en besværlig affære i køkkenet, var der payoff ved middagsbordet med tilfredse unger.

Samlet vurdering

Jeg er vild med færdigret-konceptet. Det gør hverdagen lettere, at nogen har kokkereret en ret, som er smækfyldt med grøntsager, er velsmagende og børnevenlig. Det giver point herfra, og dén bekvemmelighed er værd at betale lidt ekstra for.

 

Nemlig.com 

Byg-selv-kassen

Pris: 920 kr. (58 kr. pr. kuvert) 4 personer/4 dage

Hvem tester?

Mor: Mette, chefredaktør
Far: Simon
Børn: Viggo, 8 år og Otto, 5 år

Førstehåndsindtryk

Vi valgte byg-selv-kassen, som gav os mulighed for at blande retter fra alle måltidskasserne. Genialt! Der er masser at vælge imellem og med garanti noget for enhver smag. Vi valgte f.eks. at tage en vegetardag. Varerne kom i poser, som var lette at overskue. Men hold da op, hvor er der meget emballage. Alt er pakket i plastik og flere varer i plastik på plastik. Men varerne er friske og lækre.

Tilberedning

Opskrifterne var lette og overskuelige og skulle hentes i en app. Smart! Jeg blev dog en smule skuffet, da der fulgte en færdigblandet karrysovs med på karton. Den ville jeg godt have lavet selv.

Selve måltidet

Der var stor forskel på kvaliteten og originaliteten. Den første dag fik vi fish and chips med rodfrugter og hjemmerørt remoulade. Virkelig lækkert med friske og smagfulde råvarer. Den næste en ret kedelig omgang vegetar butter ’chicken’ med ris og kikærter. Børnene spiste godt alle dage, men de voksne ville gerne have udfordret smagsløgene lidt mere. Mængden rakte nøjagtigt til os, men ville ikke have været nok til fire sultne voksne.

Samlet vurdering

Indholdet er nemt, overskueligt og let at gå til, og retterne blev spist godt op. Men vi sad lidt tilbage med en følelse af, at vi selv kunne have handlet langt billigere. Omvendt sparer vi jo besværet med at købe ind i en travl hverdag.

 

Simple Feast

Family Feast

Pris: 845 kr. + fragt (56 kr. pr. kuvert) 5 personer/3 dage

Hvem tester?

Mor: Mette, redaktionschef
Far: Martin
Børn: Alva, 8 år, Iris, 4 år og Vita 2 år.

Førstehåndsindtryk

Flot indpakning, altså! Maden kommer i en papkasse, køleelementer består af kartoner med frosset vand – dem drikker vi til maden, da de er tøet op i løbet af dagen – og alt er pakket i nedbrydelige eller genbrugsmaterialer. Point for det!

Tilberedning

Det er nemt at opvarme og snitte de få ingredienser, der kræver det. Anvisningen følger med i papirform (skulle man ikke spare det stykke papir og tilgå den online i stedet?!), og jeg følger den slavisk, for jeg skal holde snor i både pande, skærebræt og gryder. Der er så mange spændende ingredienser med, som jeg ellers ikke anvender så ofte. Dejligt at blive udfordret på det.

Selve måltidet

Vi får bl.a. gnocchi med persillepesto på en dag, hvor vi har gæster, og der er rigeligt til alle. Den sursøde grøntsagsret, vi får på andendagen, vækker dog ikke begejstring hos børnene. De synes, der er for meget løg i retten (jeg tilslutter mig), og den er lige krydret nok. De nøjes med tilbehøret. Vi får også pizza med linsesalat, og de sorte linser glider lige ned i de små løgnhalse. Tak for den, Simple Feast.

Samlet vurdering

Velsmagende, eksotisk og nemt. Vi bestiller uden tvivl igen – selvom prisen er lidt pebret for tre aftensmåltider. Til gengæld er der så meget mad, at vi ville have rigeligt til fem dage – eller til et par ekstra gæster. Og så er prisen jo helt ok.

 

Sund Takeaway

Sund takeaway

Pris: 899 kr. + fragt (45 kr. pr. kuvert) 4 personer/5 dage

Hvem tester?

Mor: Natasja, SoMe-medarbejder
Far: Daniel
Børn: Sylvester, 8 år og Sigurd 4 år

Førstehåndsindtryk

Vi får tilsendt to store flamingokasser, som er pakket pænt og nedkølet, og det ser indbydende ud. Maden er vakuumpakket og inddelt i måltider med numre på, så man nemt kan finde frem til, hvilke dele der hører sammen.

Tilberedning

Maden er tilberedt og skal derfor kun varmes enten i en ovn eller mikroovn. Kun 10-20 minutter tager det at varme maden, nemmere bliver det simpelthen ikke. Den del var vi utrolig begejstrede for. Det er en stor fordel i en travl hverdag, at det hele er klart. Det sparer en masse tid, som vi ellers ville have brugt på indkøb og tilberedning. Emballagen er udnyttet fuldt ud, og der er masser af mad.

Selve måltidet

Retterne er velkendte, børnevenlige retter, som boller i karry, frikadeller og gullasch. Der er sundt tilbehør til alle retter, men der er desværre ikke ret meget smag i maden, og det bliver lidt kedeligt.

Samlet vurdering

Det er et kæmpe plus, at maden er lavet på forhånd, for man sparer tid i ulvetimen, hvilket er skønt. Men når det er sagt, så går det desværre også ud over kvaliteten. Maden smager ikke af ret meget. Desuden betyder vakuumindpakningen, at det lugter, når vi åbner bakkerne med mad.

Om testen

Producenterne stiller produkterne gratis til rådighed for test, men har ingen indflydelse på resultatet.

Se, hvad vi ellers skriver om: Bedst i test, Tumling, Madspild og Sponsoreret