Test af måltidskasser
Opskrifterne og kassens indhold passer til det antal personer og dage, som du har valgt. Dermed undgår du madspild. Foto: Trine Bukh

Test af måltidskasser

Vi tester måltidskasser

Måltidskasser er din genvej til sund og nem mad. Vores Børn har testet fem forskellige måltidskasser.

Du slipper for indkøb, og du får sunde retter, der er lette at lave til familien – det lyder næsten for godt til at være sandt. Vores Børns redaktion har testet fire forskellige måltidskasser.

Faktaboks

Vil du og din familie også prøve en måltidskasse af?

Websitet Findmaaltidskasse.dk har gjort det nemt for jer. Indtast jeres postnummer og det antal personer, kassen skal kunne mætte, og vupti kommer der en liste frem med måltidskasser, der passer til jer.

LÆS OGSÅ: Kræsen: Sådan får I madglæden tilbage i familien

Retnemt.dk

HVEM TESTER:

Retnemt.dk testet af chefredaktør Mette, Viggo på fem år og Otto på tre år.

ER DET NEMT AT BESTILLE?

Jeg afprøvede tre forskellige koncepter: Xtra nem, med en tilberedningstid på 20 minutter, Ret børnevenlig, som er særligt udvalgt efter børneganer og med mulighed for at tage dem med i køkkenet og Familieret, som er klassiske hverdagsretter.

HVAD HAR I SPIST?

Sprød rødspætte på salat med ærtepuré (Xtra nem).

Vagabondens livret (pasta med kødboller og tomatsovs) (Ret børnevenlig)

Karrykylling i ovn med ris (Familieret).

PRIS PR. PORTION

49,5 – 77,5 kr. 

KVALITET AF RÅVARERNE

Super fin kvalitet af råvarer. Lækre store stykker fisk, ok kylling og friske sprøde grøntsager. En del af det endda økologisk. Det meste var allerede målt op efter, hvad jeg skulle bruge, så jeg måtte smide meget få råvarer ud. Til gengæld var der mad i overskud. Der var dog ikke plads til slinger i valsen og impulsivitet, for kødet kunne kun akkurat holde sig til de tre dage, jeg havde bestilt til. Det betød, at vi i stedet for at spise rester den følgende dag, nu har masser af kødboller i fryseren til en anden god gang.  

TILBEREDNING

Børnene var med i køkkenet to ud af tre dage. Vi hyggede os gevaldigt med at vende fiskene i mel, rasp og æg og vaske og skære grøntsager. Det betød dog også, at tilberedningstiden var væsentlig længere, end anvist, men sådan er det, når man skal man skal tage hensyn til børnefingre og nysgerrige spørgsmål.

Der fulgte opskrifter med på A4-papir. Først forholdsvist sent gik det op for mig, at der var tekst på begge sider. Det betød også, at jeg ikke var opmærksom på, at man skulle bruge sit eget mel, smør og sukker. Heldigvis havde jeg det i huset, men det ville være rart med en tydeligere anvisning på første side. Jeg freestyler og laver en lidt mere børnevenlig version af ærtepureén som supplement til fisken uden så meget stærk rå hvidløg. Det bliver med frostærter, vand og olie i stedet. Men det går. Alle tre retter fremstår flotte og virkelig lækre.

Viggo spiser tre (!) store fiskefileter, Otto kun en enkel, og de voksne er også glade.

HVAD SYNES BØRNENE?

Børnene spiser rigtig godt. Min ældste søn spiste tre fiskefileter og fire stykker kylling (han plejer ikke at spise særlig meget til aftensmaden) og den lille har også fin appetit. ’Mmm det smager lækkert, mor!’. Retterne er med ingredienser, de kender i forvejen, men alligevel med et tvist. Absolut et hit. Alle tre retter kan de desuden hjælpe med i køkkenet under vejledning af en voksen.

HVAD SYNES DE VOKSNE?

Jeg er ikke vant til at følge opskrifter så slavisk, så det skal jeg lige vende mig til. Men det færdige resultat ser både indbydende ud og smager godt. Retterne kan let krydres mere efter behov, hvis man vil have lidt mere smag. Fiskene var særligt gode og i en meget fin størrelse. Kyllingestykkerne var en anelse for benet til mig, men smagen var lækker.

SAMLET VURDERING

Samlet en rigtig god oplevelse af lækker hverdagsmad for hele familien. Dejligt, at børnene både kan være med i køkkenet, og spiser med god appetit. Ærgerligt, at kødets holdbarhed ikke levner plads til fleksibilitet, men dejligt med stor variation i retterne.   

Retnemt.dk

RET BØRNEVENLIG, XTRA NEMT, FAMILIERET, hver kasse 144 kr. per dag.

Aarstiderne

HVEM TESTER:

Aarstiderne.com er testet af digital redaktør May, Martin og Hugo på et år.

ER DET NEMT AT BESTILLE?

Aarstiderne har en overskuelig hjemmeside. Den største udfordring er at beslutte, hvilken måltidskasse der passer til vores behov. Der er med sikkerhed en kasse der passer til din familie, uanset om I er vegetarer, vil have en kasse der er ekstra børnevenlig, vil spise lokalt, eller har brug for at det skal gå stærkt med tilberedningen. Hos os er det dét sidste, der er behovet – med en meget aktiv etårig, er det rart ikke at skulle bruge for længe ved kødgryderne. Vi bestiller en Kvikkasse til 5 dage + frugt. Vi bestilte en kasse til 2 personer og der var altid rigeligt til, at den etårige (der spiser godt) spiste med. 

HVAD HAR I SPIST?

Fiskefrikadeller med nye kartofler, blomkål og creme frais

Kalkun-chili med bladbeder og sprøde tortillachips

BBQ-svinekoteletter og linsesalat med porre og æbler

Riskål med lynstegt oksekød, avocado og dukkah

Ristede gnocchetti med søde kartofler, salvie og burrata

PRIS PR. PORTION

(42-99 kr.) 69 kr. pr. portion.

KVALITET AF RÅVARERNE

Det er fantastisk at åbne kasserne. Varerne er lækre og ikke mindst økologiske, hvilket er vigtigt for os. Alt er pakket individuelt og skal der være ris er der en lille pakke, der passer præcis med den mængde ris, der skal bruges. Det minimerer madspild (ifht. når man handler i supermarkedet), hvilket er et kæmpe plus. 

TILBEREDNING

Tilberedningen er nem og lige til. Dog tager det alligevel ofte længere end de 30 minutter, som lovet. 

HVAD SYNES BØRNENE?

Barnet er et rigtig madører og han spiste glad og gerne alle ugens retter. Især fiskefrikadellerne var et meget stort hit! 

HVAD SYNES DE VOKSNE?

Nogle gange når man læser, hvad man skal have, lyder det ikke lige så lækkert, som det faktisk er. Alle retter var helt enormt lækre og også noget helt andet, end hvad vi selv ville have planlagt. Det er et stort plus, at der er så stor variation i retterne og at det ikke er de måltider, man normalt spiser. Det var en stor befrielse at slippe for at planlægge måltiderne, det er et virkeligt stort plus.

SAMLET VURDERING

Er du fan af økologi, er det en dejlig luksusfølelse at åbne en kasse fyldt med økologiske varer. Skulle der komme gæster, kan der med lidt omrokering og lidt ekstra grønt sagtens blive til flere. Vi sparer meget tid på både planlægning og forberedelse af selve måltidet, ved denne kasse. Det er et klart plus i en travlt børnefamilie. 

Aarstiderne.com

KVIKKASSEN PLUS – to personer i fem dage, 687 kr.

LÆS OGSÅ: 5 gode råd om madpakker

Skagenfood.dk

HVEM TESTER:Skagenfood.dk er testet af redaktionschef, Mette Seimann Simensen, Martin, Alva 5 år og Iris 2 år.ER DET NEMT AT BESTILLE?Ja, når først man har valgt, hvilken kasse der passer til ens behov. Der er nemlig otte valgmuligheder. Vi besluttede os for at teste ’Heat & Cook’ i tre dage. Der får man en ret med fisk, en ret med kød og en ret man bare skal varme op. Der følger udførlige opskrifter med.Kød, mejerivarer og fisk blev leveret i en stor flamingokasse med is. Kolonialvarer, løg osv. kom i en papkasse. Alt var økologisk og pakket i præcis de mængder, man skal bruge. Virkelig nemt!HVAD HAR I SPIST?Rødspættefileter med kartofler, persillesovs og frugtsalatSpaghetti med tomatsauce og kødboller, som bare skulle varmes opChili con carnePRIS PR. PORTION55 kr. KVALITET AF RÅVARERNEAlt var økologisk – selv de 30 gr. smør, som var pakket i en lille plastikpakke. Og så var der rigeligt med fisk. 10 fiskefileter til to voksne og to børn. Mere end nok! Også i de andre retter, som nærmest rakte til to dage hver især.HVAD SYNES DE VOKSNE?Selv om der er tale om velkendte retter, skulle de ifølge opskrifterne tilberedes lidt anderledes, end vi normalt gør. Desuden var tilbehøret overraskende, som fx frugtsalaten med bl.a. pære, der fulgte med til fiskene. Det passede perfekt med det lidt søde i kombination med den lidt federe sovs og de pandestegte rødspætter.TILBEREDNINGMeget nemt at følge opskrifterne, men der er ikke tale om mad, man tilbereder på ti minutter – bortset fra spaghettiretten, hvor vi bare skulle opvarme sauce og kødboller og koge pasta. Til gengæld var det rart, at jeg ikke selv skulle bryde hovedet med at finde på noget at spise. Og så var der rigeligt til os fire. Nuvel, mine to små piger kan nærmest nøjes med fire ærter og en kartoffel, så jeg ville nok nøjes med at bestille til tre personer næste gang. Vi nød dog at have rigeligt med mad til fem dage – og det selv om vi fik endnu en femårig til spisning en af aftenerne.HVAD SYNES BØRNENE?Vi har aldrig set dem spise så meget, som den dag vi fik fisk! Hold da op! Det var en fryd. Både fisk, kartofler, salat og sovs røg ned. De andre retter i mindre grad, men alt blev spist med vellyst hos både voksne og børn. Vi bestiller igen!Skagenfood.dk HEAT AND COOK – fire personer i tre dage, 660 kr.LÆS OGSÅ: Hvad er det værste, der kan ske, hvis mit barn spiser si

DenGrønneAsparges.dk

HVEM TESTER: Dengrønneasparges.dk testet af product owner Katrine, Poul, Asger på 13 år, Robert på 11 år, Aksel på 5 år og Johan på 3 år.HVAD HAR I SPIST? Stegte rødspættefileter med pastasalatPizza med spicy oksekød og tomater med gulerodssalatKrydret tomatsuppe med pasta og groft brød.Svinekød i rød thaikarry og jasminrisPRIS PR. PORTION 32- 63 kr pr. portion alt efter om det er til to eller seks personer.KVALITET AF RÅVARERNE Kødet og fisken var lækker og appetitlig og der var rigeligt med mad. Alle grøntsager var meget friske og sprøde, og holdt sig sådan alle dagene. Gulerødder og flåede tomater var økologiske. Pizzadejen var den færdiglavede slags i ruller.TILBEREDNING Der stod på opskrifterne at det ville tage ca. 30 minutter at tilberede, det passede godt, bortset fra fiskeretten, hvor rødspætterne skulle paneres og steges, det tager ekstra tid, når man laver mad til 6 personer.HVAD SYNES BØRNENE?Børnene var generelt meget begejstrede og syntes at maden smagte godt. Det var ikke dog ikke meget anderledes, end det vi normalt serverer. Tomatsuppe blendede vi den, da den rustikke version fra opskriften, ville have været alt for udfordrende for vores mindste drenge, men den smagte skønt blendet.HVAD SYNES DE VOKSNE? Maden smagte godt, den var varieret og nem at gå til. Det gik op for os hvor meget energi, vi faktisk bruger dagligt på at planlægge og købe mad, og vi oplevede at have mere overskud i ugen med måltidskassen.SAMLET VURDERING Ønsker man spændende madopskrifter, er der ikke meget inspiration at hente i denne måltidskasse. Men den passede godt til vores familie. Maden var meget børnevenlig og velegnet til en familie med små børn. Råvarerne var superfriske, det var nemt at tilberede og der var mad nok. Vi havde endda besøg en af dagene, men maden rakte fint til en ekstra portion. Vi ville gerne have haft mere økologi i kassen, og så er hverken børn eller voksne vilde med de færdiglavede pizzadeje, men det er selvfølgelig en smagssag.DenGrønneAsparges.dk MÅLTIDSKASSEN – fire personer i fire dage, 649 kr.

Kokkenshverdagsmad.dk

HVEM TESTER:

Kokkenshverdagsmad.dk – testet af chefredaktør Mette, Simon, Viggo på fem år og Otto på tre år.

ER DET NEMT AT BESTILLE?

Ja. Man kan bestille senest onsdag til levering den kommende mandag. Kokkens Hverdagsmad anbefaler en ugemenu, som man kan justere med andre retter, ekstra tilkøb, eller fx bytte rundt på tilbehør. Jeg byttede til eksempel hvedekerner ud med små kartofler. Ved bestilling får man alle opskrifterne med, så man selv kan printe ud. 

Alt blev leveret i en stor flamingokasse med is. Der var tydelige anvisninger af, hvilke bøtter, der hørte til hvilken ret, og opskrifterne stod printet på emballagen – meget nemt og bekvemt!

HVAD HAR I SPIST?

Dagens fisk (mørksej) i citruscreme med coleslaw og små kartofler (egentlig stod der hvedekerne, men jeg byttede dem ud)

Kokos/lime-suppe med kylling + baguette med majs

Pasta Carbonara med økologisk fuldkornspasta, tomatsalat

Økologisk falafel i grov burgerbolle, grøn salat, peberfrugt, agurk og dressing

PRIS PR. PORTION

38 kr. 

KVALITET AF RÅVARERNE

Virkelig god! Grøntsagerne var sprøde og lækre og fisken frisk og fyldig.

TILBEREDNING

Nemt med nemt på! Jeg er typen, der ikke orker at følge en opskrift, men her var den printet direkte på indpakningen og meget, meget let. Alt maden kunne tilberedes på 30 minutter, og der var minimal forberedelse. Suppen skulle bare varmes, fisken i ovnen og pastaen koges, og så havde jeg selv tid til at hygge mig med ungerne. Så altså en rigtig god ordning til dem, der ikke vil bruge tid på mad. Personligt kan jeg godt lide selv at være i køkkenet – og have børnene med. Så jeg ville fortrække selv at rive gulerødderne i coleslawen i stedet for bare at tømme dem ud i en skål. Men nemt og lækkert var det.

Eneste minus er, at alt kun kunne holde sig til de fire dage, jeg havde bestilt til – sikkert fordi det meste af maden var halvfærdig ved levering.  Så ingen plads til impulsmad eller spise-udeaftner. 

HVAD SYNES BØRNENE?

De spiste det meste. Suppen og pastaen blev ledsaget af ’det smager lækkert!’ – falaflerne blev ikke rørt – men det gjorde alt tilbehøret. Fisken var heller ikke i høj kurs, men det var den hos de voksne.

HVAD SYNES DE VOKSNE?

Maden var lækker og varieret med mild smag – som med fordel kunne suppleres med ekstra krydderier og grøntsager. Jeg fik også inspiration til retter, jeg selv i fremtiden vil lave. Saucerne og dressingerne var lidt fede i smagen til mig. Men alt i alt god og inspirerende hverdagsmad.

Kokkenshverdagsmad.dk 

FAMILIE KOKKEKASSE – 4 personer 4 dage, 619 kr. 

LÆS OGSÅ: Guide: Lav en lækker, sund madpakke til dit barn

LÆS OGSÅ: Opskrifter: 5 børnefavoritter – på den sunde måde

LÆS OGSÅ: Vi tester grød

Se, hvad vi ellers skriver om: Bedst i test og Tumling