Familie på fire på 70 kvadratmeter
SPONSORERET indhold

Sådan har Barbaras familie på fire indrettet sig på bare 70 kvadratmeter

Barbara Le Svarre forelskede sig hovedkulds i den lille lejlighed på en af Vesterbros hyggeligste gader, og kærligheden er kun vokset med årene. I dag danner de kringlede 70 kvadratmeter base for en familie på fire, hvor Barbara navigerer med både æstetik og smarte løsninger, så alle kan føle sig hjemme.

Af:: Rikke Graff Juel Foto: Christina Kayser Onsgaard
14. mar. 2018 | Bolig | ALT Interiør

Nogle gange ved du bare, når du er landet det helt rigtige sted. Sådan havde Barbara Le Svarre det, første gang hun trådte indenfor i det, der senere skulle blive hendes andelslejlighed på Vesterbro.

LÆS OGSÅ: Dette boligtilbehør har været ude i kulden, men er nu for alvor kommet tilbage

Ikke alene lå den i hendes yndlingsgade fuldt med hyggelige kaffehuse, vintagebutikker og specialforretninger – den havde også en ubestemmelig god stemning.

Barbara bor i ­Københavns hyggeligste gade, i hvert fald hvis du spørger hende selv. Fine kaffehuse, cafeer, vintagebutikker og specialforretninger gør området på Vesterbro i Københavm til en mini-udgave af Paris.

Barbara Le Svarre er specialist i islamiske studier og partner i web-shoppen deuxieme.dk.

"En stemning er altid lidt udefinerbar og svær at sætte ord på, men lejligheden har noget sjæl, som talte til mig. Her er åbent og inviterende med lyse rum, du har lyst til at opholde dig i," fortæller Barbara.

"Rumfordelingen er lidt kringlet men har en charme, som jeg holder af. Samtidig elsker jeg området her, det er min absolutte favoritlomme i København. Her er meget lokalt, alle kender hinanden, vi har byens bedste små butikker, og så er her også den der lillebitte følelse af Paris," fortæller Barbara.

Barbara har en forkærlighed for klassiske, danske møbler, men elsker at bryde stilen med farverige overraskelser og kunst. Som f.eks. det orange sofabord af Verner Panton og et kulørt Berber-tæppe købt i Finderi. Vasen er en vintage Kähler og de mønstrede Ikat-puder og kurvene er fra deuxieme.dk. Både sofa og stol er vintage.

Spisebordet i stuen er indrammet af familiær kunst på væggen. Familiær i den forstand at den gamle teaterplakat er lavet af Barbaras oldefar Svend Johansen, som var scenograf, maler og kunstner. De små sorte silhuetter er teaterskitser lavet af Barbaras søster, Franciska Zahle. Spisebordet er PH med vintagestole fra Eames omkring. Pendlen er fra Verner Panton, og vaserne er fra Lyngby Porcelæn og ­vintage fra Kähler. Stagen er fra By Lassen.

Egentlig boede Barbara og Rasmus i en noget større lejlighed et andet sted i indre by, men på trods af at de her havde mange flere kvadratmeter, faldt de aldrig rigtigt på plads. I hvert fald ikke som de har gjort det her i den mindre Vesterbro-andel.

"Både Rasmus og jeg elsker simpelthen den her lejlighed og ville ønske, den var 30 kvadratmeter større. Men det er den ikke, så vi finder pladsen med nogle andre greb. Jeg er virkelig god til at luge ud, skræmmende god. Nok fordi jeg i mit liv er flyttet så mange gange. Det tynger mig, når loftsrummet er proppet, og jeg kræver også af mine børn, at de forholder sig til deres ting," siger Barbara.

Æstetikken er en afgørende faktor for de valg, som Barbara tager, når rammerne skal falde på plads og imødekomme de helt konkrete krav, du ikke kommer uden om, når du er en familie på fire.

Kig ind på bogreolen med et varieret udvalg af læsestof. Boks fra Andrea Larsson.

Familien samles oftest i den lille køkkenkrog, hvorfra der er kig til baggården og kunsten på væggene. Udstillingsplakaten er af Barbaras oldefar, Svend Johansen, mens wallhangeren er fra Limoart, som fås hos deuxieme.dk. De små tryk er fra Franciska Zahle. Bænken har familien selv bygget, stolene er originale Eames i glasfiber, og spisebordet er fundet brugt.

Et eksempel er vinduesvæggen, der giver plads til et lille forældresoveværelse, men som ikke stjæler af dagslyset.

"Her kan være svært at få privatliv, men jeg har forsøgt at skabe nogle forskellige lommer, små pauser, i lejligheden, hvor du kan trække hen og som er med til at gøre rummene alsidige. Rammerne skal kunne bruges. Det må gerne være æstetisk og smukt, men det skal frem for alt kunne bruges.

Vinduesvæggen i stuen har givet plads til et lille sovekammer til Barbara og Rasmus, som ikke stjæler dagslyset fra stuen. Ideen var Barbaras, og det er Rasmus selv, som har bygget den af gamle vinduer og paneler. I vintage-sofaen ligger et udvalg af Ikat-puder fra deuxieme.dk. Ikat er en særligt elegant væveteknik fra Mellemøsten, og puderne kommer i mange smukke mønstre og farver. Kurvene er fra deuxieme.dk, og kimonoen er et rejsefund.

Sengenichen bag vinduesvæggen er indrettet med ekstra opbevaring i ­reposen bag sengen, hvor du samtidig kan kravle op og læse en bog og slappe af. En lille indbygget pauseplads, der gør det muligt at kunne trække sig tilbage efter behov, selvom du bor tæt. Ikat-puderne er fra deuxieme.dk, ligesom kurven og sengetæppet er købt på en rejse i Indien. Både Nagel-stagerne og lampen i vinduet er vintage.

Lejlighedens møbler og kunst er underlagt samme skarpe blik og afstemte sans for, hvad der skal til for at skabe æstetiske oplevelser i rummene, med poetiske stilleben, overraskende farvevalg, særlige rejsefund og unikt arvegods," fortæller Barbara og fortsætter om indretningen:

"De små opstillinger rundt omkring i lejligheden afspejler, at jeg insisterer på at have noget, hvis formål primært er at være smukt. Når det, vi omgiver os med, har en æstetik og skønhed over sig, værdsætter vi det mere og passer bedre på det. Stort set alt er i bevægelse, og jeg har de samme ting til at stå i mange forskellige konstellationer. Det er faktisk sjældent, jeg køber noget herhjem til, men når jeg gør, så gør jeg det med liv og sjæl," fortæller hun.

Barbara bruger også sit æstetiske øjemål, når hun sammen med sin søster og forretningspartner, Franciska Zahle, udvælger kunsthåndværk fra hele verden til deres fælles webshop, deuxieme.dk.

Barbara har en særlig kærlighed for smukt udførte wallhangers, som denne af den amerikanske kunstner Wkndla, som forhandles på hendes webshop. Se mere på deuxieme.dk eller på Instagramprofilen: @deuxieme_dk.

Detalje fra skrivebordet. Vasen er vintage fra Kähler, find lignende notesbog hos Stilleben.dk.

"Både Franciska og jeg elsker farver og historier, og vi kommer fra hjem, hvor der er blevet lagt vægt på æstetikken. Jeg har altid øjnene med mig, hvad enten jeg vandrer rundt i København eller er ude og rejse, og leder efter den der helt særlige overflade, farve eller det der helt særlige udtryk," fortæller Barbara.

"Det er svært at sætte fingeren på, men jeg er aldrig i tvivl, når den er der. Jeg elsker kunsthåndværk, og at der sidder et menneske bag produktet, som har lagt følelser i det på godt og ondt. På den måde tager jeg de ting, jeg omgiver mig med alvorligt. Det er jo dem, der gør, at vi føler os hjemme."

Skrivebordet er Barbaras favoritsted i lejligheden, hvor hun har indrettet sig med et udvalg af sine yndlingsting, som hun kan nyde, når hun sidder og arbejder. Møblet er arvet af Rasmus' farfar, stolen er vintage og billedet over er af Anne Nowak. Wallhangeren på væggen er af den amerikanske kunstner Wkndla og fås hos Deuxieme.dk. Vasen på bordet er vintage Kähler og den blå på gulvet er et loppefund. Kaiser Idell-bordlampen er vintage.

Rejsefund i keramik pynter på bordet samme med Barbaras favoritkogebog, ”Jerusalem”.

Anbefalet til dig