Knitting by Brosbøl & Henriksen

Foto: PR Søstrene Rikke og Siri har strikkefirmaet Knitting by Brosbøl&Henriksen sammen.

Knitting by Brosbøl&Henriksen: "Ofte opstår der noget helt uventet og smukt ad en omvej"

De to søstre Rikke Krolak-Henriksen og Siiri Nathalie Brosbøl har begge strikket hele livet. Sidste år gik de sammen om at lave strikfirmaet Knitting by Brosbøl&Henriksen med ukomplicerede designs, der har den lille ekstra detalje.

Hvornår og hvorfor begyndte I jeres nuværende strikfirma?

– Vi er søstre, og vi har begge strikket så længe, vi kan huske tilbage. Ofte har vi talt om, at vi burde starte noget sammen. I december 2018 tog vi springet til vores nye eventyr, og i februar 2019 slog vi dørene op til vores webshop, og det er gået over al forventning.

Vi har altid begge strikket ud fra fri fantasi og uden brug af opskrifter, da ingen af os rigtig forstod en opskrift. Det besluttede vi os for at gøre noget ved, og derfor satte vi os for at udvikle strikkeopskrifter, som skal være forståelige for de fleste.

Hvad lægger I vægt på i jeres design?

– Vores designs skal være alsidige og ukomplicerede med den lille ekstra detalje, der gør det hele lækkert både som det færdige design men i den grad også, mens man sidder med sit strikketøj.

Man kan strikke vores opskrifter, som de er, men samtidig er det vores håb, at man lader sig inspirere til at turde kaste sig lidt mere ud i at freestyle og lave egne versioner af vores designs eller andres.

Naturligvis er der nogle retningslinjer såsom strikkefasthed osv., som man altid skal holde sig til for at få den størrelse, som en opskrift anviser. Vi anbefaler altid én type garn i en opskrift, men samtidig forsøger vi ikke at være for fastlåste i vores garnvalg og farver.

Det skal være op til den enkelte at vælge det garn, som man har lyst og råd til at strikke i, meget gerne også med restegarn, som vores Ikke bare striber-sweater er et godt eksempel på.

Læs også: Mille Fryd Knitwear: "Jeg havde rigtig svært ved at forstå andres opskrifter"

Hvordan skaber I opmærksomhed omkring jeres styles/opskrifter?

– Vi eksponerer primært vores designs via Instagram og vores webshop, og vi har samarbejde med en række forhandlere rundt i landet, som sælger vores opskrifter.

Hvor finder I inspiration til jeres modeller?

– Blandt andet fra modebilledet, hvor vi holder øje med interessante trends og tendenser. Det kan også være fra naturen, en fed farve eller en struktur, vi bliver inspireret af. Ofte vækkes vores designs til live, når vi sidder og strikker noget andet.

Så opstår der en ny ide, og vi må lige prøve noget nyt af. Mange gange begynder vores designs ved garnet. Vi forelsker os i en farve eller en struktur, og så kommer designet af sig selv. Og så er vi supergode til at sparre med hinanden og rette på hinandens ideer, så designet bliver endnu bedre.

cardigan.jpg
Søstrenes populære cardigan Lille My.

Hvilken trøje er den største sællert?

– Det er helt klart vores Lille My-cardigan. Den har taget alle med storm. Der er bare noget ved det design, som tiltaler rigtig mange, og man har lyst til at strikke den igen og igen i en ny fed farve. Det er superfedt at følge med på Instagram og se folks spirende projekter.

Når vi en dag ser tilbage på disse opstartsår, er vi sikre på, at Lille My-cardiganen stadig vil være den klassiker, der satte skub i det hele for os, og vi er så taknemmelige for, hvor godt den er blevet taget imod.

Læs også: Molly Egelind: "Da jeg blev mor, gik det op for mig, hvor meget tid man skal have til at gå"

Hvad er jeres bedste råd?

– Vi håber, at vi kan ruske lidt op i strikkekulturen og slå på tromme for, at man ikke skal være så nervøs for at komme i gang og slet ikke for at fejle. Ofte opstår der noget helt uventet og smukt ad en omvej.

Der ligger mange smukke designs fra vores hænder og venter, og den kreative skaberproces og fordybelsen er noget, vi begge elsker meget. Så vores råd er, kast dig ud i det og vær ikke så bange for at fejle.

Se, hvad vi ellers skriver om: Strik og Interview