4 opskrifter med rosin
Tillykke til de klassiske Sun-maid-rosiner, som fylder 100 år. Vi fejrer den runde fødselsdag med 4 opskrifter, der indeholder dagens hovedperson: Den lille søde rosin.
Et af verdens mest kendte mærker og en klassiker i alt fra madkasser til køkkenskabe, Sun-maid fylder rundt. I 100 år er der blevet soltørret håndplukkede druer af højeste kvalitet fra gårde i Californien, hvor de tørres efter de samme principper, som de er blevet siden 1912.
Til denne 100-års fødseldag skal der selvfølgelig serveres søde og sunde sager med rosin, og på de følgende sider får du 4 opskrifter fra scones til biscottis.
Rosinmysli (til ca. 10 portioner)
4 dl boghvedeflager
2 dl havregryn
1 ½ dl hvedeklid
1 ½ dl knust hørfrø
1 dl brunfarin
2 dl solsikkefrø
½ dl rapsolie
¾ dl mørk sirup
½ dl vand
2 dl Sun-Maid rosiner
Forvarm ovnen til 150 grader.
Bland de tørre ingredienser i en bradepande. Rør olie, sirup og vand sammen i en skål og hæld over bradepanden. Bland det godt sammen. Rist blandingen i ovnen i 40 minutter. Rør gerne i blandingen et par gange undervejs. Skru ovnen ned til 75 grader og lad müslien tørre i ovnen i et par timer mere. Put derefter müslien i en skål og bland rosiner i. Spis müslien til A38 eller yoghurt.
Safransbiscotti med rosin
120 g mandler
2 æg
1 dl rørsukker
2 pakker saffran
1 tsk salt
1½ dl Sun-Maid rosiner
1 tsk bagepulver
3½ dl hvedemel
Forvarm ovnen til 180 grader.
Hak mandlerne groft. Bland mandler, æg, sukker, safran, salt og rosiner. Bland bagepulver med mel og tilsæt æggeblandingen. Del dejen i tre og form til stænger. Læg dem på en smurt bageplade og tryk dem let flade. Pensel med æggeblomme. Stængerne bages ved 180 grader i ovnen i ca. 20 minutter. Tag stængene ud af ovnen og skær dem på tværs til biscotti, mens de er varme. Skru derefter ovnen ned på 100 grader. Læg biscotti tilbage på bagepladen og lad dem tørre i den 100 grader varme ovn i 30-40 minutter.
Rosinbrød
1 liter A38
2 tsk natron
2 dl mørk sirup
2 tsk salt
5 dl hvedemel
4 dl grahamsmel
3 dl groft rugmel
1 dl hørfrø
1 dl abrikoser, delt i halve
1 dl Sun-Maid rosiner
1 dl Valnøddeer
1 dl Solsikkefrø
Forvarm ovnen til 180 grader.
Bland A38, natron og sirup forsigtigt i en skål. Bland de øvrige ingredienser sammen og vend i A38-blandingen. Hæld dejen i to aflange smurte forme, som kan rumme ca. 1 ½ liter. Sæt formene i ovnen. Efter ca. 75 minutter stik i dejen med en strikkepind, er strikkepinden tør, er brødet færdigt. Tag det derefter ud og afkøl.
Rosinscones (ca 12-15 stk)
5 dl hvedemel
1 tsk salt
1 spsk sukker
2 tsk bagepulver
2 dl Sun-Maid rosiner
100 g køleskabskoldt smør
2 dl A38
Forvarm ovnen til 225 grader.
Bland mel, salt, sukker, bagepulver og rosiner i en skål. Smuldr smøret i de øvrige ingredienser. Ælt dejen med en gaffel eller med fingrene, så smørret bliver rørt ordentlig sammen med de øvrige ingredienser. Tilsæt A38 og bland hurtigt sammen til en klistret dej. Form dejen med melede hænder til små runde boller, ca 12-15 stykker.
Bag scones på en smurt bageplade i ca 10-12 minutter.