ABC-kage

ABC-kage

En skøn marmorkage med appelsin, banan ogchokolade – deraf navnet. Det er lækkeri til både børnog voksne.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Bagetid: 50-60 min.
  • Fryse-egnet uden glasur
  • (1 kage)
  • 325 g mel
  • 2 tsk bagepulver
  • ¼ tsk salt
  • 250 g smør
  • 250 g sukker
  • 2-3 bananer (ca. 250 g mos)
  • 4 æg
  • 1 tsk vaniljesukker
  • skal af 1 usprøjtet appelsin
  • 100 g mørk chokolade (smeltet)
  • Glasur:
  • 150 g flormelis
  • 2-3 spsk appelsinsaft
  • 50 g mørk chokolade (hakket)

  1. Tænd ovnen på 180 graderog smør en kageform(2 liter) med smør.Sigt mel og bagepulver sammen og tilsæt salt.
  2. Pisk smør og sukker cremet og tilsæt de mosede bananer. Pisk æggene i ét ad gangenog tilsæt vanilje. Vend melet i og del dejen i 2portioner.
  3. Vend fintrevet appelsinskal i den ene portion og smeltet chokolade i den anden. Fordel de to deje skiftevis i formenog træk evt. en kniv gennem dejen, så deropstår en marmorering.
  4. Bag kagen i den nederstehalvdel af ovnen 50-60 min. Tjek med entandstikker/træspyd, om kagen er gennembagt. Lad den afkøle 10 min. i formen, og vend så kagen ud på en rist til afkøling.
  5. Sigt flormelissen ogtilsæt appelsinsaft, tilglasuren har en passendekonsistens. Fordelglasuren over kagen og drys med hakket chokolade.