
ABC-kage
En skøn marmorkage med appelsin, banan ogchokolade – deraf navnet. Det er lækkeri til både børnog voksne.
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Bagetid: 50-60 min.
- Fryse-egnet uden glasur
- (1 kage)
- 325 g mel
- 2 tsk bagepulver
- ¼ tsk salt
- 250 g smør
- 250 g sukker
- 2-3 bananer (ca. 250 g mos)
- 4 æg
- 1 tsk vaniljesukker
- skal af 1 usprøjtet appelsin
- 100 g mørk chokolade (smeltet)
- Glasur:
- 150 g flormelis
- 2-3 spsk appelsinsaft
- 50 g mørk chokolade (hakket)
- Tænd ovnen på 180 graderog smør en kageform(2 liter) med smør.Sigt mel og bagepulver sammen og tilsæt salt.
- Pisk smør og sukker cremet og tilsæt de mosede bananer. Pisk æggene i ét ad gangenog tilsæt vanilje. Vend melet i og del dejen i 2portioner.
- Vend fintrevet appelsinskal i den ene portion og smeltet chokolade i den anden. Fordel de to deje skiftevis i formenog træk evt. en kniv gennem dejen, så deropstår en marmorering.
- Bag kagen i den nederstehalvdel af ovnen 50-60 min. Tjek med entandstikker/træspyd, om kagen er gennembagt. Lad den afkøle 10 min. i formen, og vend så kagen ud på en rist til afkøling.
- Sigt flormelissen ogtilsæt appelsinsaft, tilglasuren har en passendekonsistens. Fordelglasuren over kagen og drys med hakket chokolade.