Crumblesnitter

Æble-crumblesnitter

Den perfekte ledsager til julens varme drikke.

Ingredienser

  • 1 lille bradepande, ca. 26x20 cm
  • En portion mørdej, se side xx
  • 3-4 mellemstore æbler
  • 3 spsk rørsukker
  • 1 tsk stødt kanel
  • 150 g smør
  • 50 g hakkede mandler
  • 100 g lys muscovadosukker
  • 50 g havregryn
  • 125 g hvedemel.

  1. Rul mørdejen ud som beskrevet i opskriften med nøddebarer, og tryk dejen i en lille bradepande med bagepapir eller en smurt tærteform. Skær æblerne i mellemstore tern, og vend dem med sukker og kanel og fordel dem over dejen. Smuldr smør, mandler, muscovadosukker, havregryn og hvedemel imellem fingerspidserne til en grov masse, og fordel det over æblerne. Bag crumblen ved 180 grader i ca 35 min, læg evt et stykke sølvpapir over, hvis overfladen ser ud til at blive mørk. Lad crumblen køle af, før den skæres i snitter. Servér den lun evt. med creme fraiche.
  2. Se flere juleopskrifter her.