Æblekage med rugbrød

Æblekage med rugbrød

UHMM. Decemberbagning er lig med julens dejligste krydderier og denne æblekage med rugbrød og kanel får tænderne til at løbe i vand og englene til at synge.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Bagetid: 30 min.
  • Fryse-egnet
  • (1 kage: ca. 8 stk.)
  • Ingredienser:
  • 150 g rugbrød
  • 75 g smør
  • 75 g farin
  • 1 æg
  • 75 g mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk stødt kanel
  • 3/4 dl mælk
  • 2-3 æbler
  • 1 spsk kanelsukker

  1. Tænd ovnen på 200 grader. Hak rugbrødet fint i en lille hurtighakker eller riv det på et rivejern.
  2. Pisk smør og farin cremet og pisk ægget i. Bland mel med bagepulver og kanel og vend rugbrødet i.
  3. Rør det i dejen sammen med mælken og bred den ud i en lille bradepande smurt med smør. Skræl æblerne og skær dem i både uden kernehus. Tryk dem let ned i dejen og drys med kanelsukker.
  4. Bag kagen midt i ovnen ca. 30 min. og lad den afkøle på en rist.