Æblekage med rugbrød
UHMM. Decemberbagning er lig med julens dejligste krydderier og denne æblekage med rugbrød og kanel får tænderne til at løbe i vand og englene til at synge.
Ingredienser
- Arbejdstid: 20 min.
- Bagetid: 30 min.
- Fryse-egnet
- (1 kage: ca. 8 stk.)
- Ingredienser:
- 150 g rugbrød
- 75 g smør
- 75 g farin
- 1 æg
- 75 g mel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk stødt kanel
- 3/4 dl mælk
- 2-3 æbler
- 1 spsk kanelsukker
- Tænd ovnen på 200 grader. Hak rugbrødet fint i en lille hurtighakker eller riv det på et rivejern.
- Pisk smør og farin cremet og pisk ægget i. Bland mel med bagepulver og kanel og vend rugbrødet i.
- Rør det i dejen sammen med mælken og bred den ud i en lille bradepande smurt med smør. Skræl æblerne og skær dem i både uden kernehus. Tryk dem let ned i dejen og drys med kanelsukker.
- Bag kagen midt i ovnen ca. 30 min. og lad den afkøle på en rist.