Æblemarengstærte
Tærten består af tre lag – en sprød bund, et cremet fyld af hakkede æbler, frisk ingefær og æggeblommer og en marengstop. Marengslaget kan bages tørt eller blødt – alt efter smag.
Ingredienser
- (1 tærte = 8-10 personer)
- Arbejdstid: 45 min.
- Hviletid: 1 time
- Bagetid: ca. 1 time
- Ikke fryse-egnet
- Mørdej:
- 200 g hvedemel
- 100 g havregryn
- 50 g sukker
- 1 tsk bagepulver
- 150 g smør
- 2-3 spsk koldt vand
- Fyld:
- 1 kg æbler (ca. 700 g både)
- 1 lime eller citron (skal + saft)
- 1 spsk revet ingefær (se tips)
- 3 æggeblommer
- 1 spsk majsstivelse
- Marengs:
- 3 æggehvider (1 dl)
- 100 g sukker
- 50 g flormelis
- Bland de tørre ingredienser i en foodprocessor og hak det kolde smør i. Saml hurtigt dejen med koldt vand og sæt den i køleskab 1 times tid. Vask ikke foodprocessoren – den skal også bruges til fyldet.
- Tænd ovnen på 220 grader. Rul dejen ud og læg den i en tærteform (24-26 cm). Prik den med en gaffel, læg et stykke bagepapir på dejen og fyld op med tørrede bønner el. lign., så dejen ikke „skrider” under bagningen. Bag den 10 min. Fjern bagepapir og bønner og bag tærtebunden yderligere 8 min. Tag den ud af ovnen og skru ned til 150 grader.
- Hak de skrællede æblebåde sammen med lime- eller citronskal og revet ingefær i en foodprocessor og tilsæt 3 spsk lime- eller citronsaft, æggeblommer og majsstivelse. Fyld massen i tærtebunden og bag den 15 min.
- Pisk æggehviderne stive med en håndmikser og pisk sukker og flormelis i lidt ad gangen, til det bliver en blank marengsmasse. Fyld den i en sprøjtepose og sprøjt den i toppe på æblefyldet – de skal ligge helt tæt og skal helt ud og røre ved tærtebundens kant. Sæt tærten tilbage i ovnen ca. 35 min. – til den er gennembagt og overfladen er gylden.