Æbleskiver med æble og kanel
Ingen jul uden æbleskiver - her får du en dejlig opskrift med æblestykker i midten. Uuhmm!
(14-16 stk.)
Ingredienser
- Arbejdstid: 20 min.
- Bagetid: 15 min.
- Fryse-egnet
- 75 g hvedemel
- ½ tsk bagepulver
- 1 spsk sukker
- ¼ tsk stødt kardemomme
- 1 knsp salt
- ½ dl fløde
- ½ dl øl
- 1 usprøjtet citron
- 1 æg
- 25 g smør (smeltet)
- 1 æble
- 1 spsk kanelsukker
- Tilbehør:
- kanelsukker
- flormelis
- eller flødeskum
- Bland de tørre ingredienser og rør dem ud i fløde og øl. Tilsæt fintrevet citronskal, æggeblomme og smør. Pisk æggehviden stiv og vend den i dejen. Skræl æblet og udkern det. Skær det i små tern og vend dem med kanelsukker.
- Fyld hullerne i en varm æbleskivepande halvt op med dejog læg lidt æble i hver. Læg en skefuld dej over og bag 6-8 min. – vend flittigt undervejs.
- Servér med kanelsukker, flormelis eller flødeskum.