Opskrift på soufflé

Æblesoufflé med lime

Imponér dine gæster med denne smukke og fløjlsbløde æbledessert. Se her, hvordan du tilbereder den perfekte soufflé med æble og lime.

Soufflé til 6 personer

Total:20 minutter

Ingredienser

  • Arbejdstid: 1 time
  • Koge-/bagetid: 20 min
  • 2½ dl æblemost
  • 1 lime (økologisk)
  • 500 g madæbler (400 g renset vægt)
  • 4 æg
  • 25 g smør
  • 25 g mel
  • ¼ tsk. salt
  • 2-3 spsk. sukker
  • Flormelis (til pynt)
  • Til formene:
  • 15 g smør
  • 25 g sukker

Sådan laver du soufflé

  1. 1. Smør 6 souffléskåle (ca. 2 dl) eller 1 stor souffléskål grundigt med smør. Hæld lidt sukker i hver, og vend og drej skålene, til de er dækket med sukker indvendigt. Hæld overskydende sukker ud.
  2. 2. Kog æblemosten ind til 1 dl.
  3. 3. Vask limefrugten, riv skallen, og pres saften.
  4. 4. Skræl og udkern æblerne. Kog dem helt møre med limesaft under låg – ca. 10 min. Tag låget af, og kog væsken væk. Mos æblerne groft med en gaffel, og kog under omrøring til en tæt mos – ca. 5 min.
  5. 5. Del æggene i blommer og hvider.
  6. 6. Smelt smør i en gryde, og rør melet i. Bag det igennem, og tilsæt æblemost. Bag dejen igennem under omrøring, til den slipper gryden. Tag gryden af varmen, og tilsæt limeskal. Rør æggeblommerne i én ad gangen. Rør æblemosen i dejen.
  7. 7. Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovnvarme.
  8. 8. Pisk æggehvider og salt til blødt skum, og pisk sukker i lidt ad gangen. Vend æggehviderne i dejen lidt ad gangen.
  9. 9. Fordél dejen i formene – de skal være næsten helt fyldt – og sæt dem i ovnen i 10-12 min., til de er hævet flot op og er gyldne på overfladen. Drys med flormelis, og servér straks!

GODT TP: FORBERED SOUFFLÉEN

En soufflé er en lækker dessert, der skal bages umiddelbart før servering.

Du kan dog sagtens forberede den i god tid – til og med punkt 6.

Opbevar æbledejen og æggehviderne i køleskab, og tag dem ud 15 min., før de skal bruges.

Fortsæt fra punkt. 7.