
Æblesoufflé med lime
Imponér dine gæster med denne smukke og fløjlsbløde æbledessert. Se her, hvordan du tilbereder den perfekte soufflé med æble og lime.
Soufflé til 6 personer
Total:20 minutter
Ingredienser
- Arbejdstid: 1 time
- Koge-/bagetid: 20 min
- 2½ dl æblemost
- 1 lime (økologisk)
- 500 g madæbler (400 g renset vægt)
- 4 æg
- 25 g smør
- 25 g mel
- ¼ tsk. salt
- 2-3 spsk. sukker
- Flormelis (til pynt)
- Til formene:
- 15 g smør
- 25 g sukker
Sådan laver du soufflé
- 1. Smør 6 souffléskåle (ca. 2 dl) eller 1 stor souffléskål grundigt med smør. Hæld lidt sukker i hver, og vend og drej skålene, til de er dækket med sukker indvendigt. Hæld overskydende sukker ud.
- 2. Kog æblemosten ind til 1 dl.
- 3. Vask limefrugten, riv skallen, og pres saften.
- 4. Skræl og udkern æblerne. Kog dem helt møre med limesaft under låg – ca. 10 min. Tag låget af, og kog væsken væk. Mos æblerne groft med en gaffel, og kog under omrøring til en tæt mos – ca. 5 min.
- 5. Del æggene i blommer og hvider.
- 6. Smelt smør i en gryde, og rør melet i. Bag det igennem, og tilsæt æblemost. Bag dejen igennem under omrøring, til den slipper gryden. Tag gryden af varmen, og tilsæt limeskal. Rør æggeblommerne i én ad gangen. Rør æblemosen i dejen.
- 7. Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovnvarme.
- 8. Pisk æggehvider og salt til blødt skum, og pisk sukker i lidt ad gangen. Vend æggehviderne i dejen lidt ad gangen.
- 9. Fordél dejen i formene – de skal være næsten helt fyldt – og sæt dem i ovnen i 10-12 min., til de er hævet flot op og er gyldne på overfladen. Drys med flormelis, og servér straks!
PRØV OGSÅ:Lime/vanilje-panna cotta