Ananas med kokosis
4
Ingredienser
- 5 æggeblommer
- 125 g rørsukker
- 1 vaniljestang, flækket
- 3½ dl piskefløde
- 3½ dl mælk
- 1½ dl kokos
- ½ ananas
- 2 spsk mørk sirup
- 2 spsk mørk rom
- lidt ristet kokos som drys.
Sådan gør du
- Pisk æggeblommer og sukker sammen i en skål, indtil det bliver let, luftigt og cremet.
- Kom vaniljestang, piskefløde og mælk i en gryde og giv det et opkog. Hæld den varme blanding over i æggemassen og pisk godt rundt i det. Hæld hele herligheden tilbage i gryden, og kog det ved svag varme under konstant piskning, indtil det bliver cremet i konsistens (à la smeltet flødeiskonsistens). Tilsæt kokos.
- Hæld ismassen i en skål og lad det afkøle. Kør det på en ismaskine, til det opnår soft ice konsistens. Kom isen i en bakke og sæt det i fryseren.
- Hvis du ikke har en ismaskine, så kan isen røres i hver ½ time i fryseren i 2-3 timer, og til sidst evt. blendes 1 min. i en foodprocessor, hvis du synes, den trænger til en mere glat konsistens.
- Skær skrællen af ananassen og skær den i mindre stykker. Marinér ananasstykkerne med lidt sirup og mørk rom. Server ananasstykker med en skefuld kokosis og et ekstra drys kokos.