And med græskar og løg

And med græskar og løg

En rigtig efterårsret.

Total:1 time

Ingredienser

  • 2 andebryster
  • salt og peber
  • 1 kg græskar
  • 6 løg
  • 4 fed hvidløg, revet
  • salt og peber
  • 1 bundt persille, hakket
  • skallen af 1 citron.

Sådan gør du:

  1. Rids andebrysterne i skindet med en skarp kniv. Gnid dem godt ind i salt og peber. Brun brysterne godt af på skindsiden i en sauterpande eller bred gryde, som kan tåle at blive sat i ovnen. Tag andebrysterne op.
  2. Skær græskar og løg i grove stykker, og kom dem ned i sauterpanden sammen med hvidløg. Rør godt rundt, og sæt sauterpanden i ovnen i 25 min. ved 200 grader.
  3. Efter 20 min. lægges andebrysterne ovenpå grøntsagerne og det hele bager videre ved 200 grader i yderligere ca. 15 min.
  4. Tag gryden ud, og vend grøntsagerne med persille og citronskal. Server til andebrysterne.
  5. Græskarer kommer i alle mulige former, størrelser og farver. De mest almindelige er butternutsquash og hokaido, men støder du på andre slags, så kom bare dem i gryden.
  6. Prøv også græskarpuré med bagt fisk
  7. Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/