Ærtehummus og grøntsager
At have en god, fedtholdig dip til at dyppe grøntsager i stående i sit køleskab er et rigtig godt tip, som gør det nemt at holde energien høj dagen igennem.
2
Ingredienser
- 500 g flækærter (gule eller grønne ærter), udblødte og kogte*
- saften af 1/2 citron
- 4 spsk tahin (sesampasta)
- 2 fed hvidløg, revet
- 1 tsk salt
- 1 dl olivenolie.
- Rå grøntsager, f.eks. blomkål, gulerødder og radiser.
- Prøv også røget makrel med peberrodscremefraiche
- Få mere inspiration til lækker mad på altfordamerne.dk/opskrifter/opskrifter/
Sådan gør du:
- Kom alle ingredienser op i en blender eller food processor. Blend til en lind puré. Smag evt. til med mere salt og citron.
- * En hurtig version er at bruge kogte kikærter eller andre ærter på dåse.