Ærtesuppe med fennikel
4
Ingredienser
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- olivenolie
- 150 g bagekartoffel
- 500 g ærter
- ½ dl sherry
- 1 l hønsebouillon
- 1 dl piskefløde
- salt og peber
- lidt citronsaft
- ½-1 fennikel
- lidt olivenolie
- citronsaft
- salt og peber
- lidt plukket dild
- brød og evt. græsk yoghurt til suppen.
Sådan gør du
- Skær løg og hvidløg i mindre tern og steg dem møre i en gryde med lidt olivenolie. Skræl bagekartoflen og skær den i små tern. Kom ærter og kartoffel i gryden og lad dem stege ved svag varme 1-2 min., tilsæt dernæst sherryen og hønsebouillonen, og kom låg på gryden og kog suppen 15 min., indtil kartoflerne er møre.
- Hæld ærtesuppe og piskefløde i et blenderglas og blend, til suppen er jævn i konsistens. Tilsmag suppen med salt, peber og citronsaft. Skær top og bund af fennikel, halver den og snit den i tynde skiver og krydr med et par dråber olivenolie og citronsaft, og vend det sammen med plukket dild.
- Anret den varme ærtesuppe i suppetallerkner og kom en skefuld fintsnittet fennikel i. Servér med godt brød og evt. en skefuld græsk yoghurt.