Ærtesuppe opskrift med fennikel

Ærtesuppe med fennikel

4

Ingredienser

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • olivenolie
  • 150 g bagekartoffel
  • 500 g ærter
  • ½ dl sherry
  • 1 l hønsebouillon
  • 1 dl piskefløde
  • salt og peber
  • lidt citronsaft
  • ½-1 fennikel
  • lidt olivenolie
  • citronsaft
  • salt og peber
  • lidt plukket dild
  • brød og evt. græsk yoghurt til suppen.

Sådan gør du

  1. Skær løg og hvidløg i mindre tern og steg dem møre i en gryde med lidt olivenolie. Skræl bagekartoflen og skær den i små tern. Kom ærter og kartoffel i gryden og lad dem stege ved svag varme 1-2 min., tilsæt dernæst sherryen og hønsebouillonen, og kom låg på gryden og kog suppen 15 min., indtil kartoflerne er møre.
  2. Hæld ærtesuppe og piskefløde i et blenderglas og blend, til suppen er jævn i konsistens. Tilsmag suppen med salt, peber og citronsaft. Skær top og bund af fennikel, halver den og snit den i tynde skiver og krydr med et par dråber olivenolie og citronsaft, og vend det sammen med plukket dild.
  3. Anret den varme ærtesuppe i suppetallerkner og kom en skefuld fintsnittet fennikel i. Servér med godt brød og evt. en skefuld græsk yoghurt.