Ærtesuppe
Næringsindhold
- Energi pr. person:500 Kcal
- Fedt:30 %
- Protein:23 %
- Kulhydrat:47 %
4
Ingredienser
- 2 tsk olivenolie + 2 tsk smør
- 1 hakket løg
- 2 finthakkede fed hvidløg
- 1 courgette i tern
- 3 dl ærter
- 500 g broccoli i buketter
- salt, friskkværnet peber
- dild, kørvel og persille
- 6 dl grøntbouillon
- 2½ fløde 9% evt. syrnet fløde.
- Servering:
- 4 skiver rugbrød i trekanter
- 8 kammuslinger
- 1 tsk olivenolie
- dild.
Sådan gør du
- Varm olie og smør i en gryde og sautér løg og hvidløg heri et par minutter under omrøring. Kom courgetter, ærter og broccoli i gryden, krydr med salt og peber og rist videre under omrøring i ca. 3 minutter. Tilsæt krydderurter, hæld bouillon over og lad det hele snurre 20-30 minutter, til grønsagerne er helt møre.
- Blend suppen med fløde og smag til med yderligere krydderier.
- Rist rugbrødet.
- Dup kammuslingerne tørre og rist dem hurtigt på en pande i varm olivenolie. Krydr med salt og peber og anret dem på rugbrødet.
- Servér suppen med frisk dild og de lækre ristede kammuslinger på rugbrød.