Opskrift på ærtesuppe

Ærtesuppe

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    500 Kcal
  • Fedt:
    30 %
  • Protein:
    23 %
  • Kulhydrat:
    47 %

4

Ingredienser

  • 2 tsk olivenolie + 2 tsk smør
  • 1 hakket løg
  • 2 finthakkede fed hvidløg
  • 1 courgette i tern
  • 3 dl ærter
  • 500 g broccoli i buketter
  • salt, friskkværnet peber
  • dild, kørvel og persille
  • 6 dl grøntbouillon
  • 2½ fløde 9% evt. syrnet fløde.
  • Servering:
  • 4 skiver rugbrød i trekanter
  • 8 kammuslinger
  • 1 tsk olivenolie
  • dild.

Sådan gør du

  1. Varm olie og smør i en gryde og sautér løg og hvidløg heri et par minutter under omrøring. Kom courgetter, ærter og broccoli i gryden, krydr med salt og peber og rist videre under omrøring i ca. 3 minutter. Tilsæt krydderurter, hæld bouillon over og lad det hele snurre 20-30 minutter, til grønsagerne er helt møre.
  2. Blend suppen med fløde og smag til med yderligere krydderier.
  3. Rist rugbrødet.
  4. Dup kammuslingerne tørre og rist dem hurtigt på en pande i varm olivenolie. Krydr med salt og peber og anret dem på rugbrødet.
  5. Servér suppen med frisk dild og de lækre ristede kammuslinger på rugbrød.