Kyllinge

Asiatisk til hverdag: Kyllingesticks og wok-grønt

Sund opskrift til dig, der gerne vil tabe et par kilo

4

Ingredienser

  • 300 g kyllingebryst
  • 1 fed knust hvidløg
  • 1-2 spsk reven ingefær
  • 1 spsk sojasauce
  • 2 tsk sesamolie
  • 2 tsk olie
  • 1 spidskål i tykke både
  • 1 udkernet, fintsnittet grøn chili
  • 150 g sukkerærter snittet på langs
  • 1 bundt forårsløg
  • 2 spsk oystersauce
  • salt, peber
  • frisk koriander
  • TILBEHØR:
  • 300 g kogte fuldkornsris
  • 25 g salte cashew eller tørristede peanuts
  • 1 dl sød chilisauce
  • 1 dl soja

Sådan gør du:

  1. Skær kyllingekødet i lange, tykke strimler og vend dem i en skål med hvidløg, ingefær, soja og sesamolie. Sæt kyllingekødet på spyd og steg spyddene i en stor wokpande 4 minutter på hver side. Tag dem op og hold dem varme.
  2. Kom lidt mere olie i wokken, steg kål og chili kort, bland sukkerærter samt forårsløg ved og steg yderligere 1 minut. Smag til med oystersauce, salt og peber. Anret spyd og grønsager på tallerkener med lidt koriander og server med fuldkornsris, nødder, soja og chilisauce.
  3. ENERGI PR. PERSON: 560 kcal, fedt 25%, protein 22%, kulhydrat 53%