Aspargesrisotto

Aspargesrisotto

4 personer

Ingredienser

  • 1/2 kg grønne asparges
  • 1 l hønsebouillon
  • 1 skalotteløg
  • 300 g risottoris
  • 30 g smør
  • 1 dl friskrevet parmesan
  • 3 spsk. fløde
  • salt, peber
  • 2 spsk. hakket persille
  • 4 spsk. parmesan høvlet i flager
  • med en kartoffelskræller
  • 125 g bacon i tynde skiver

  1. Skær eller bræk den træedeende af aspargesene, og skæraspargesene i 2-3 cm stykker.Kog aspargesstykkerne i bouilloneni ca. 4 min. Tag dem opmed en hulske, og læg dem ien skål. Hold dem varme underet klæde.
  2. Skær løget i små tern. Svitsløg og ris i smør i en gryde,til løgene er klare. Tilsæt ensuppeskefuld kogende bouillonad gangen. Rør rundt, så risenikke brænder på. Tilsæt førstden næste skefuld væske, nården forrige er opsuget.Kog risottoen ca. 25 min. i alt.
  3. Rør risottoen med parmesanog fløde. Smag til med salt ogpeber. Vend aspargesene i,eller drys dem over retten. Pyntmed persille og parmesanflagersamt sprødstegte, evt. smuldredebaconskiver.