Aspargessalat med sprøde brødcrutoner

Aspargessalat med sprøde brødcrutoner

4 personer

Ingredienser

  • 500 g grønne asparges
  • 1 romainesalat eller ½ iceberg
  • 125 g cherrytomater
  • 2 forårsløg
  • 50 g spæd spinat
  • 3 spsk. sorte oliven
  • Dressing:
  • 2 dl cremefraiche 9 %
  • 2 spsk. hakket fransk estragon
  • 1 tsk. hvidvinseddike
  • salt, peber
  • Brødcroutoner:
  • 6 skiver italiensk brød
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1-2 fed presset hvidløg
  • salt, peber

  1. Knæk eller skær den træedeende af aspargesene af. Skæraspargesene i ca. 3 cm stykker,og kog dem 1-2 min. i letsaltetvand. Afdryp og afkøl dem i ensigte.
  2. Snit salaten, skær cherrytomaternei halve, og snitforårsløgene. Bland asparges,salat, spæd spinat, tomater,forårsløg og oliven.
  3. Rør cremefraiche, estragon,hvidvinseddike, salt og pebersammen, og server det til salaten.
  4. Skær skorpen af brødskiverne,og skær brødet i 1 x 1cm tern. Læg dem på bagepapiri en bradepande, og venddem med olivenolie og hvidløg.Stil fadet i ovnen ved 200 gr.i ca. 10-15 min. på midtersteovnribbe. Vend rundt i demundervejs, til de er gyldne ogsprøde. Drys brødcroutonerneover salaten.