Aspargessuppe med lime og rejer

Aspargessuppe med lime og rejer

4 personer

Ingredienser

  • 500 g hvide asparges
  • 2 løg
  • 10 g smør
  • 2 dl tør hvidvin
  • 8 dl bouillon, gerne hjemmekogt på høne, hane eller kylling
  • 2 dl piskefløde
  • citronsaft
  • salt, peber
  • Desuden:
  • 200 g ekstra store
  • grønlandske rejer 4-8 skiver lime
  • 2 spsk. hakket persille
  • Tilbehør:
  • flute

  1. Skær den træede ende afaspargesene. Skær hovedernefra aspargesene og gem dem.Skær stængerne i mindrestykker.
  2. Hak løgene, og svits demkort i smør sammen medaspargesstykkerne i en gryde.Tilsæt vin og bouillon, og kogdet sammen ca. 30 min. Mikssuppen jævn i en foodprocessoreller blender. Pres denherefter gennem en sigte. Varmop igen, og smag til med fløde,citronsaft, salt og peber. Komhovederne i suppen, og kogdem med 5 min.
  3. Kom rejerne i, og varm demganske kort igennem.
  4. Server suppen med skiver aflime og pyntet med persille.