Avocado-agurke-suppe med sprødstegt tortilla
(4 pers.)
Ingredienser
- ½ agurk
 - 2 spsk. løg i små tern
 - 1 fed hvidløg
 - ½ grøn chili
 - 2 tomater, gerne gule
 - ½ grøn peber
 - 3 avocadoer
 - 4 dl koldt vand
 - salt, peber
 - 2 hvedemelstortillaer (medium)
 - olie til stegning
 - Pynt:
 - tomat- og agurketern samt persille
 
- Skær agurken igennem på langs, og fjern kernerne. Skær agurken i mindre stykker, og kom dem i en foodprocessor. Skær løg, hvidløg, chili, tomater og peberfrugt i mindre stykker, og kom det i. Blend det sammen. Tilsæt avokadokød og vand, og blend igen, til suppen er jævn. Smag til med salt og peber. Stil suppen i køleskabet et par timer.
 - Skær tortillaerne i meget fine strimler, og fordel dem på bagepapir. Bag dem i ovnen ved 200 gr. i ca. 10 min. Afkøl dem. Varm 1 cm olie op i en gryde, og frituresteg tortillastrimlerne, til de er gyldne. Tag dem op med en hulske, og afdryp på køkkenrulle. Server suppen med de sprøde tortillastimler på toppen og pyntet med tomat- og agurketern samt persille.