Avocadosalat
Ingredienser
- 2 velmodne avocadoer
- 1 limefrugt
- 150 g ærter
- 1 rødt salathoved
- 50 g soltørrede tranebær
- 150 g græsk yoghurt 0,1%
- salt og peber
- ½ bdt forårsløg
- Del 2 velmodne avocadoer i halve, fjern sten og skræl ogskær dem i strimler. Del 1 limefrugt og pres saften overavocadostykkerne.
- Lad 150 g ærter tø, hvis der bruges frosne. Pluk 1 rødt salathoved f.eks. lollo rosa (ca. 200 g)i mindre stykker. Skær ½ bdt forårsløg (ca. 50 g) i tynde skiver. Hak 50 g soltørrede tranebær.
- Dressing: Rør 150 g græsk yoghurt 0,1% eller andet syrnet mælkeprodukt med højst 0,7% fedt sammen med saften af 1 lime. Smag til med salt og peber. Bland avocado, salat, ærter, forårsløg og tranebær sammen med dressingen.
- Salaten passer godt til mørbrad eller kylling. Salaten kan også tilsættes skinke eller kylling og serveres som frokostret.