Avocadosalat

Avocadosalat

Ingredienser

  • 2 velmodne avocadoer
  • 1 limefrugt
  • 150 g ærter
  • 1 rødt salathoved
  • 50 g soltørrede tranebær
  • 150 g græsk yoghurt 0,1%
  • salt og peber
  • ½ bdt forårsløg

  1. Del 2 velmodne avocadoer i halve, fjern sten og skræl ogskær dem i strimler. Del 1 limefrugt og pres saften overavocadostykkerne.
  2. Lad 150 g ærter tø, hvis der bruges frosne. Pluk 1 rødt salathoved f.eks. lollo rosa (ca. 200 g)i mindre stykker. Skær ½ bdt forårsløg (ca. 50 g) i tynde skiver. Hak 50 g soltørrede tranebær.
  3. Dressing: Rør 150 g græsk yoghurt 0,1% eller andet syrnet mælkeprodukt med højst 0,7% fedt sammen med saften af 1 lime. Smag til med salt og peber. Bland avocado, salat, ærter, forårsløg og tranebær sammen med dressingen.
  4. Salaten passer godt til mørbrad eller kylling. Salaten kan også tilsættes skinke eller kylling og serveres som frokostret.