Bag en Rungstedkage

Bag en Rungstedkage

En klassisk gammeldags kage bagt på gærdej og fyldt med masser af remonce. Vi serverer kagen med cremefraiche eller letpisket flødeskum.

Tid: ca. 40 min. plus hæve- og bagetid (ca. 12 stykker)

Dej:

50 g gær

2 spsk. fløde

¼ tsk. salt

1 spsk. sukker

2 æg

100 g smør

250-300 g hvedemel

Remonce:

100 g smuttede hakkede mandler

100 g smør

85 g sukker

1 tsk. vaniljesukker

1 dl rosiner

3 tsk. kanel

1 æg til pensling

perlesukker

Tilbehør:

cremefraiche/flødeskum

1. Opløs gæren i fløden. Tilsæt salt, sukker og æg. Hak smør og 250 g hvedemel grynet, og hæld gærvæsken over. Ælt, til dejen er glat og smidig. Tilsæt eventuelt den resterende mængde mel.

2. Tag ½ af dejen fra. Rul resten af dejen ud, så den passer i størrelsen til en ildfast form. Smør formen, og fordel dejen heri.

3. Rør ingredienserne til remoncen sammen. Fordel remoncen på dejen i et fint ensartet lag.

4. Rul resten af dejen ud til tynde stænger. Læg dejstængerne over som et gitter, og klem dem fast til dejkanterne. Lad kagen hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time.

5. Tænd ovnen på 200 grader. Pensl kagen med sammenpisket æg, og drys med perlesukker. Bag kagen i 20-25 min. Afkøl kagen, før den serveres med cremefraiche eller flødeskum.