Opskrift på bagt ananas med hvid nougatis og tuttifrutti-granité

Bagt ananas med hvid nougatis og tuttifrutti-granité

4

Ingredienser

  • 1 ananas
  • 1 dl mørk rom
  • ½ dl rørsukker.
  • 2 æggehvider
  • 1 dl florsukker
  • 2 dl piskefløde
  • 1 dl blandede nødder
  • Kornene
  • 1 dl gulerodssaft
  • 2 dl friskpresset ananas-appelsinjuice
  • 1 dl honning. af ¼ stang vanilje.

Sådan gør du

  1. Skær skallen af ananassen og skær den i 4 tykke skiver. Kom sukker og rom på ananasskiverne og bag dem i en halv time ved 150 grader. Afkøl frugten i lagen.
  2. Pisk æggehviderne stive og tilsæt så sukkeret. Pisk indtil æggehviderne bliver blanke og seje. Rist nødderne i ovnen ved 160 grader i 10 minutter.
  3. Pisk fløden med vaniljekorn og bland herefter nødder og fløde op i æggehviderne. Frys blandingen.
  4. Røres ingredienserne sammen og frys blandingen.
  5. Når du skal servere, lægger du en skive ananas på hver tallerken og lægger en kugle nougatis ovenpå. Hak granitéen groft (eksempelvis i en iskværn eller en egnet foodprocessor) og drys den over.