Bagt ananas med hvid nougatis og tuttifrutti-granité
4
Ingredienser
- 1 ananas
- 1 dl mørk rom
- ½ dl rørsukker.
- 2 æggehvider
- 1 dl florsukker
- 2 dl piskefløde
- 1 dl blandede nødder
- Kornene
- 1 dl gulerodssaft
- 2 dl friskpresset ananas-appelsinjuice
- 1 dl honning. af ¼ stang vanilje.
Sådan gør du
- Skær skallen af ananassen og skær den i 4 tykke skiver. Kom sukker og rom på ananasskiverne og bag dem i en halv time ved 150 grader. Afkøl frugten i lagen.
- Pisk æggehviderne stive og tilsæt så sukkeret. Pisk indtil æggehviderne bliver blanke og seje. Rist nødderne i ovnen ved 160 grader i 10 minutter.
- Pisk fløden med vaniljekorn og bland herefter nødder og fløde op i æggehviderne. Frys blandingen.
- Røres ingredienserne sammen og frys blandingen.
- Når du skal servere, lægger du en skive ananas på hver tallerken og lægger en kugle nougatis ovenpå. Hak granitéen groft (eksempelvis i en iskværn eller en egnet foodprocessor) og drys den over.