Bagt torsk med braiserede porrer
At bage fisk i ovnen er en hurtig løsning til hverdagsaftensmad. Denne ret bliver ekstra lækker med et sprødt drys af brødkrumme og hasselnød.
Næringsindhold
- Energi pr. person:580 Kcal
- Fedt:20 %
- Protein:29 %
- Kulhydrat:51 %
Ovnbagt torsk til 4 personer
Total:35 minutter
Ingredienser
- 4 stk torskeloin eller torskefilet i alt 600 g
- salt, peber
- 1-2 knuste laurbærblade
- 2 tsk olivenolie.
- Braiserede porrer:
- 750 g tynde porrer
- 2 tsk smør
- 1-2 dl hønsebouillon.
- 35 g hakkede hasselnøddekerner
- 50 g reven brødkrumme
- 2 spsk hakket persille.
- 300 g økologiske sorte fuldkornsris, f.eks. fra Il Fornaio.
Sådan laver du ovnbagt torsk
- 1. Sæt ovnen på knap 200 grader. Læg fiskestykkerne på en plade med bagepapir, drys salt og peber på, og dryp olivenolie over. Bag fisken i ovnen 12-15 minutter til den er fast og har skiftet farve.
- 2. Skær porrerne i 10-12 cm lange stykker, sauter dem let i smør, hæld bouillon ved, og lad dem braisere, altså stege i gryden, i 8-10 minutter til porrerne er møre, men stadig har bid.
- 3. Rist nødder og brødkrumme gyldent i en tør pande under omrøring, og tilsæt til sidst persille.
- 4. Anret fisken med porrer, drys den ristede nøddeblanding over, og servér med sorte ris.