Bagt torsk med urtepanering hertil sennepsgrønsager og rødbederelish

Bagt torsk med urtepanering hertil sennepsgrønsager og rødbederelish

Her har vi serveret nytårsklassikeren med lidt fornyelse.

(8 pers.)

Ingredienser

  • 2 dl rasp
  • 2 dl persille
  • 1 dl olie
  • 1500 g torskefilet
  • 1½ tsk. salt
  • peber
  • Sennepsgrønsager:
  • 2 porrer
  • 4 gulerødder
  • 25 g smør
  • 1 dl bouillon
  • 1 dl tør hvidvin
  • 1½ spsk. grov sennep
  • 2 dl cremefraiche 38 %
  • 1 dl piskefløde
  • lidt citronsaft
  • salt, peber
  • dild
  • Pynt:
  • 8 skiver sprødstegt bacon
  • persille
  • Tilbehør:
  • kartofler og rødbederelish
  • Rødbederelish:
  • 200 g kogte, pillede rødbeder
  • 2 spsk. rødløg i tern
  • 2 spsk. hvidvinseddike
  • 2 spsk. sukker
  • ½ tsk. salt
  • peber

  1. Miks rasp, persille og olie sammen i en blender. Læg torsken på bagepapir i en bradepande. fordel raspen over, og krydr med salt og peber. stil torsken i ovnen ved 200 gr. i ca. 20 min. på midterste ovnribbe.
  2. Skær porre og gulerødder i tynde skiver. svits grønsagerne i smør i en gryde. tilsæt bouillon og hvidvin, og damp grønsagerne 3-4 min. rør sennep og cremefraiche i. Pisk fløden til skum, og vend den i. smag til med citronsaft, salt og peber og klippet dild. server blandingen til fisken. du kan også portionsanrette retten i dybe tallerkner. fordel sennepsgrønsagerne i tallerknerne, og kom fisken ovenpå. Pynt med persille og sprødstegt bacon, og nyd retten med kartofler og rødbederelish.
  3. Rødbederelish: Skær de kogte og pillede rødbederne i små tern. Bland dem med resten af ingredienserne, og server relishen til fisken.