fisk

Bagt torskeloin på grøn puré

Lækker, let og ikke mindst sund opskrift på en anderledes fiskeret.

4

Ingredienser

  • 800 g torskeloin, 4 stykker
  • Salt og friskkværnet peber
  • 500 g cherrytomater på stilk
  • Grov, grøn puré:
  • 300 g frosne ærter
  • 500 g broccolibuketter
  • 1 dl fløde 18%
  • 3 tsk smør
  • ½ tsk stødt estragon eller mynte
  • Dild og frisk kørvel
  • Tilbehør:
  • 600 g små, kogte aspargeskartofler

Sådan gør du:

  1. Gnid fiskekødet med salt og peber, læg det på en plade med bagepapir og læg grentomaterne ved siden af. Bag fisk og tomater i ovnen ved 200° 12–15 minutter, til fiskekødet er fast. Kom ærterne i en gryde med kogende, letsaltet vand, lad dem koge op, læg broccolibuketterne i og lad det hele snurre 4–5 minutter. Afdryp og hæld grøntsagerne tilbage i gryden, mos og rør dem med en stor gaffel. Tilsæt fløde samt smør og rundhåndet med salt, peber og estragon eller mynte, også gerne lidt frisk dild eller kørvel, så du har en grov, grøn mos.Fordel mosen på varme tallerkener med fiskekød og tomater og server med små, kogte aspargeskartofler.
  2. Værd at vide: Torske­loin er en tyk filet af torsk uden skind og ben, den kan evt. erstattes med filet af rødfisk eller lyssej.
  3. Energi pr. person:  500 kcal, fedt 19%, protein 43%, kulhydrat 38%.