Bagte juleæbler

Bagte juleæbler

6 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Bagetid: 25 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • 6 pigeoner
  • 1 spsk blødt smør
  • 2 spsk farin
  • 3 spsk hakkede nødder eller rosiner
  • 1 spsk cognac eller æblebrændevin (Calvados)

  1. Tænd ovnen på 150 grader. Skær et lille låg af hver pigeonved stilkenden og fjern kernehusene.
  2. Rør smør og farinsammen og tilsæt hakkede nødder eller rosiner samt cognac.Fordel fyldet i æblerne og sæt lågene på.
  3. Stil æblernei et smurt ovnfast fad og sæt dem i ovnen, til æblerne ermøre, 20-25 min.
  4. Server som tilbehør til julemaden: and,gås, skinke eller flæskesteg. Æblerne er også gode til vildt.