Bananer og jordbær i kokoscreme

Bananer og jordbær i kokoscreme

Lækker dessert, der kan laves i god tid.

2 personer

Ingredienser

  • Kogetid: 5 min.
  • Køletid: ca. 2 timer
  • Ikke fryse-egnet
  • ½ stang vanilje
  • ½ dåse kokosmælk (2 dl)
  • 2-3 spsk sukker
  • 2 blade husblas
  • 1 dl piskefløde
  • 150 g friske jordbær
  • 1 banan
  • 1 usprøjtet limefrugt

  1. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
  2. Kom vaniljestang og -korn i en gryde med kokosmælk og sukker. Giv det et opkog og lad det simre ved svag varme 3-5 min. Udblød husblassen i koldt vand.
  3. Tag gryden af varmen, knug vandet af husblassen og smelt den i den varme kokosmælk. Si det over i en skål.
  4. Pisk fløden til skum.
  5. Skær de rensede jordbær i halve eller kvarte. Pil bananen og skær den i skiver.
  6. Vend frugten sammen med fintrevet limeskal og 1-2 tsk saft. Vend flødeskum i den afkølede kokoscreme og vend frugten i. Fordél cremen i glas og stil dem koldt mindst 1 time.