Båndpasta med kødsovs
(4 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 10 min.
- Kogetid: ca. 30 min.
- Ikke fryse-egnet
- 1 løg (finthakket)
- 1 stilk bladselleri (fintsnittet)
- 1 gulerod (groftrevet)
- 1-2 fed hvidløg (finthakket)
- 2-3 spsk olivenolie
- 300 g hakket oksekød
- 100 g kogt skinke (finthakket)
- ½ kg modne, flåede tomater (fra dåse)
- 1-2 dl rødvin eller bouillon
- salt og peber
- 400 g båndpasta
- revet parmesan eller grana
- Svits løg, bladselleri, gulerod og hvidløg i olien i en gryde – det må ikke blive mørkt. Kom det hakkede oksekød i og lad det svitse med, til det skifter farve. Bland den finthakkede skinke i og tilsæt de flåede, grofthakkede tomater. Kom vin/bouillon i. Tilsæt salt og peber.
- Lad sovsen småkoge ca. ½ time. Hvis den koger for tør, må der tilsættes lidt mere væde.
- Kog pastaen i rigeligt letsaltet vand, se kogetid på emballagen. Hæld pastaen i en sigte og derpå tilbage i gryden. Vend kødsoven i.
- Servér straks efter med revet ost, som hver enkelt selv drysser på.