Båndpasta med kødsovs

Båndpasta med kødsovs

(4 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 10 min.
  • Kogetid: ca. 30 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • 1 løg (finthakket)
  • 1 stilk bladselleri (fintsnittet)
  • 1 gulerod (groftrevet)
  • 1-2 fed hvidløg (finthakket)
  • 2-3 spsk olivenolie
  • 300 g hakket oksekød
  • 100 g kogt skinke (finthakket)
  • ½ kg modne, flåede tomater (fra dåse)
  • 1-2 dl rødvin eller bouillon
  • salt og peber
  • 400 g båndpasta
  • revet parmesan eller grana

  1. Svits løg, bladselleri, gulerod og hvidløg i olien i en gryde – det må ikke blive mørkt. Kom det hakkede oksekød i og lad det svitse med, til det skifter farve. Bland den finthakkede skinke i og tilsæt de flåede, grofthakkede tomater. Kom vin/bouillon i. Tilsæt salt og peber.
  2. Lad sovsen småkoge ca. ½ time. Hvis den koger for tør, må der tilsættes lidt mere væde.
  3. Kog pastaen i rigeligt letsaltet vand, se kogetid på emballagen. Hæld pastaen i en sigte og derpå tilbage i gryden. Vend kødsoven i.
  4. Servér straks efter med revet ost, som hver enkelt selv drysser på.