Beef Wellington med madeirasovs og grønt
Ingredienser
- Arbejdstid: ca. 1 time og 15 min.
- Stege/bage/kogetid: ca. 45 min.
- Ikke fryse-egnet
- (4 personer)
- Indbagt oksemørbrad med svampefyld:
- ca. 600 g oksemørbrad (afpudset)
- 1 spsk smør + 1 spsk olie
- salt og friskkværnet peber
- Svampefyld:
- 500 g markchampignoner (eller portobellosvampe)
- 4-5 skalotteløg
- salt og friskkværnet peber
- 1 spsk kartoffelmel (eller majsstivelse, Maizena)
- 4 plader butterdej (eller et stykke, ca. 25 x 35 cm, optøet)
- 2 æggehvider
- Madeirasovs: ½ liter brun sovs (jævnet, velsmagende kalvebouillon) og 1 dl madeira
- Smørdampede grønsager:
- 500 g gulerødder
- 250 g pastinakker
- 1 bundt forårsløg (eller 6-8 små porrer)
- 2 spsk smør
- Tilbehør: kogte, skrubbede kartofler
- Indbagt mørbrad: Brun kødet i smør og olie på alle sider. Krydr med salt og peber. Tag kødet fra varmen og lad det køle lidt af.
- Svampefyld: Kom rensede svampe og skalotteløg i en foodprocessor og kør det helt fint.
- Steg blandingen på en tør pande, til væsken er fordampet. Krydr med salt og peber og rør sammen med kartoffelmel eller majsstivelse.
- Læg et stykke madfilm på bordet og fordél svampefyldet i et 1 cm tykt lag. Læg mørbraden på og rul sammen.
- Rul butterdejen ud til ét stykke. Hvis man bruger små plader, skal de overlappe hinanden lidt og kan pensles med lidt æggehvide, der fungerer som lim. Pensl dejen med æggehvide to gange.
- Tril kødet ud af filmen og læg det på midten af dejen. Pak sammen til en pakke. Pensl overfladen med æggehvide.
- Læg på bagepapir og sæt i en 225 grader varm ovn. Bag i ca. 30 min. Kødet skal være 55 grader (mål evt. med stegetermometer).
- Smørdampede grønsager: kog grønsagerne møre, lad dem dryppe af og tilsæt smør.
- Skær skiver af den indbagte mørbrad og servér med grønsager, kartofler og brun sovs smagt til med madiera.