Blækspruttesalat med basilikum og æbler
4
Ingredienser
- Marinade
- 2 spsk limesaft
- 1 spsk revet palmesukker eller alm. sukker
- 2 spsk fishsauce
- 2 spsk olivenolie
- 500 g danske blæksprutter
- olivenolie
- salt og peber
- 1 granny smith æble, i tynde både
- 1 tomat uden kerner, i tynde både
- 20 blade basilikum
- 1 stængel blegselleri, skrællet i tynde skiver
- 2 forårsløg, fint snittet
- rød chili (efter smag), i ringe
Sådan laver du salaten
- 1. Begynd med at lave marinaden ved at blande limesaft, palmesukker, fishsauce og olivenolie sammen.
- 2. Blæksprutterne vaskes grundigt i rigeligt vand, og indvoldene fjernes samt bruskskjoldet – spørg fiskehandleren til råds, eller få ham til at gøre det for dig. Skær blækspruttekroppen i tynde skiver på ca. ½ cm størrelse, og behold armene, som de er.
- 3. Steg blæksprutterne på en meget varm pande i olivenolie i 1 min., og kom dem derefter op i marinaden sammen med æbler, tomater, basilikum, blegselleri, forårsløg og chili. Vend det hele rundt, og servér med det samme.