Blækspruttesalat opskrift med basilikum og æbler

Blækspruttesalat med basilikum og æbler

4

Ingredienser

  • Marinade
  • 2 spsk limesaft
  • 1 spsk revet palmesukker eller alm. sukker
  • 2 spsk fishsauce
  • 2 spsk olivenolie
  • 500 g danske blæksprutter
  • olivenolie
  • salt og peber
  • 1 granny smith æble, i tynde både
  • 1 tomat uden kerner, i tynde både
  • 20 blade basilikum
  • 1 stængel blegselleri, skrællet i tynde skiver
  • 2 forårsløg, fint snittet
  • rød chili (efter smag), i ringe

Sådan laver du salaten

  1. 1. Begynd med at lave marinaden ved at blande limesaft, palmesukker, fishsauce og olivenolie sammen.
  2. 2. Blæksprutterne vaskes grundigt i rigeligt vand, og indvoldene fjernes samt bruskskjoldet – spørg fiskehandleren til råds, eller få ham til at gøre det for dig. Skær blækspruttekroppen i tynde skiver på ca. ½ cm størrelse, og behold armene, som de er.
  3. 3. Steg blæksprutterne på en meget varm pande i olivenolie i 1 min., og kom dem derefter op i marinaden sammen med æbler, tomater, basilikum, blegselleri, forårsløg og chili. Vend det hele rundt, og servér med det samme.

Tip:

Stil krav til din fiskehandler

Er du i tvivl om, hvordan fisken skal tilberedes, så spørg fiskehandleren. De fleste fagmænd elsker at komme med tips og tricks. Og typisk vil du opdage, at fisk er utroligt let at tilberede.

Bryder du dig ikke om at filetere selv, så bed fiskehandleren om at gøre det.