grill

Bøf med grillet grønt

Lækker, let og ikke mindst sund opskrift

Ingredienser

  • 4 bøffer, f.eks. oksefilet/tyksteg a 125 g
  • 1 tsk olivenolie
  • Salt og groftkværnet peber
  • 2 auberginer
  • 2 store courgetter
  • 3 flækkede, udkernede peberfrugter
  • 4 små rødløg
  • 8–12 pillede hvidløg
  • 2 tsk olivenolie
  • Basilikumdip:
  • 1 dl basilikumblade
  • 1–2 fed knust hvidløg
  • Lidt citronskal (ubehandlet)
  • 2 dl skyr/fromage frais eller yoghurt 0,1%
  • 200 g ciabattabrød

Sådan gør du:

  1. Begynd med grøntsagerne. Skær auberginer, courgetter og peberfrugter i mundrette stykker, skær rødløgene i halve og lad hvidløgene være hele. Kom alle grøntsager i en skål og vend dem med olivenolie, salt og peber. Bred dem derefter ud i en stor bradepande og grill dem under grillen i ovnen. Grill grøntsagerne i 10–12 cm afstand fra grillen og vend dem jævnligt i bradepanden. Grill dem, til de er møre, det tager ca.  8–10 minutter. Pensl bøfferne med olie, drys salt og peber på og steg dem på en grillpande 2–3 minutter på hver side, alt efter hvor stegte du vil have dem. Rør ingredienserne til basilikumdippen sammen, smag den til med salt og peber og server den til kød og grønt sammen med brød.
  2. Energi pr. person: 480 kcal, fedt 20%, protein 37%, kulhydrat 43%.