Bøf stroganoff med rosmarin

Bøf stroganoff med rosmarin og persille

Bøf stroganoff med rosmarin og persille.

(4 pers.)

Ingredienser

  • 30 g smør
  • 500 g okseinderlår el. klump, i 5 cm lange strimler
  • 2 løg
  • 250 g champignon
  • 50 g bacon i tern
  • 1 spsk. paprika
  • 3 dl vand
  • 4 spsk. tomatkoncentrat, gerne af soltørrede tomater fra tube
  • evt. 2 spsk. balsamicoeddike
  • salt, peber
  • 1 spsk. hvedemel
  • 2 dl fløde
  • Pynt:
  • persille
  • Tilbehør:
  • kartoffelmos

  1. Smelt og brun halvdelen af smørret i en stegegryde. Brun kødet ad 2 omgange. Hak løgene.
  2. Rens og skær champignonerne i skiver. Svits først baconternene i gryden, til de er gyldne. Tilsæt løgene, og svits dem et par min.
  3. Tilsæt champignonerne, og svits dem med. Svits kort paprikaen med.
  4. Kom kødet tilbage i gryden. Tilsæt vand, tomatkoncentrat og evt. eddike. Krydr med salt og peber. Kog retten op. Lad retten simre under låg ca. 1½-2 timer, til kødet er helt mørt.
  5. Ryst hvedemel med fløden, og rør det i retten. Kog retten igennem nogle min. under omrøring. Smag til med salt og peber.
  6. Pynt evt. retten med persille, eller server en skål hakket persille til.