Boller i karry

Boller i karry med kokosmælk

En god dansk ret.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Stege/kogetid: 30 min.
  • 500 g hakket svinekød
  • 2 tsk groft salt
  • 1 æg
  • 1+1 løg
  • 1 dl hvedemel
  • kværnet peber
  • 1 ½ dl mælk
  • Endvidere:
  • 10 g frisk ingefær
  • 1-2 spsk olie
  • 2-3 tsk karry
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse kokosmælk
  • salt og peber
  • evt. lidt sukker
  • Tilbehør:
  • ris, peanuts og rosiner

  1. Rør kødet med salt og tilsæt æg, revet løg, mel og peber. Rør mælken i farsen og stil den i køleskab.
  2. Steg finthakket løg og ingefær i en gryde med olie og karry og tilsæt tomater og kokosmælk. Lad sovsen simre 5-10 min.
  3. Form farsen til kødboller med en ske og læg dem i sovsen. Lad retten simre ved svag varme under låg i ca. 12 min.
  4. Smag til med salt og peber og evt. en smule sukker.
  5. Servér med kogte ris og et drys peanuts og rosiner.