Boller

Boller

12 stk

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Hævetid: ca. 1 time
  • Bagetid: ca. 15 min.
  • 2½ dl lunkent vand
  • 2 spsk olie
  • 25 g gær
  • 1 tsk groft salt
  • 2 tsk sukker
  • ca. 450 g hvedemel
  • Tilbehør:
  • smør

  1. Rør gær ud i lidt af vandeti en rummelig skål.Rør resten af vandet isammen med olie, salt,sukker og mel.
  2. Ælt dejengodt, så den bliver glatog smidig.
  3. Lad den hævetildækket til dobbelt størrelseet lunt sted ca. 30min.
  4. Del dejen i 12 stykker.Form boller og sætdem på bagepapir påen bageplade.
  5. Lad demefterhæve 30 min. Bagbollerne i ca. 15 min. ved225 grader i en forvarmet ovn
  6. Afkøl på bagerist. Flækog servér med smør.