Bønnegryde med chili
En lækker bønnegryde med en snert af chili
2 personer
Ingredienser
- 100 g tørrede hvide bønner
- 100 g selleri
- 125 g kartofler
- ½ rød peberfrugt
- ½ grøn peberfrugt
- ½ løg
- 1 tsk flydende fedtstof
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 spsk tomatpurré
- ½ tsk tørret timian
- ½ tsk tørret oregano
- 1 tsk sød chili
- Sæt 100 g tørrede hvide bønner i blød og kog dem efter anvisning på pakningen. Det giver ca. 200 g kogte bønner.
- Skræl 1 skive selleri (ca. 100 g) og 2 kartofler (ca. 125 g) og skær dem i terninger på ca. 1x1 cm.
- Kog kartofler og selleri knap møre i letsaltet vand.
- Skær 1/2 rød peberfrugt (ca. 50 g) og 1/2 grøn peberfrugt (ca. 50 g) i strimler.
- Pil og hak 1/2 løg (ca. 30 g).
- Svits løg, peberfrugt og 1/2 fed knust hvidløg i 1 tsk flydende fedtstof.
- Tilsæt de kogte bønner, selleri, kartofler, indholdet af 1 dåse hakkede tomater og 1 spsk tomatpuré og krydr med 1/2 tsk tørret timian, 1/2 tsk tørret oregano, 1-1 1/2 tsk sød chili og salt. Lad retten koge igennem.
- Server bønnegryden med blandet salat eller råkost.
- Retten rækker til 2 personer