Bønnegryde med chili

Bønnegryde med chili

En lækker bønnegryde med en snert af chili

2 personer

Ingredienser

  • 100 g tørrede hvide bønner
  • 100 g selleri
  • 125 g kartofler
  • ½ rød peberfrugt
  • ½ grøn peberfrugt
  • ½ løg
  • 1 tsk flydende fedtstof
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 spsk tomatpurré
  • ½ tsk tørret timian
  • ½ tsk tørret oregano
  • 1 tsk sød chili

  1. Sæt 100 g tørrede hvide bønner i blød og kog dem efter anvisning på pakningen. Det giver ca. 200 g kogte bønner.
  2. Skræl 1 skive selleri (ca. 100 g) og 2 kartofler (ca. 125 g) og skær dem i terninger på ca. 1x1 cm.
  3. Kog kartofler og selleri knap møre i letsaltet vand.
  4. Skær 1/2 rød peberfrugt (ca. 50 g) og 1/2 grøn peberfrugt (ca. 50 g) i strimler.
  5. Pil og hak 1/2 løg (ca. 30 g).
  6. Svits løg, peberfrugt og 1/2 fed knust hvidløg i 1 tsk flydende fedtstof.
  7. Tilsæt de kogte bønner, selleri, kartofler, indholdet af 1 dåse hakkede tomater og 1 spsk tomatpuré og krydr med 1/2 tsk tørret timian, 1/2 tsk tørret oregano, 1-1 1/2 tsk sød chili og salt. Lad retten koge igennem.
  8. Server bønnegryden med blandet salat eller råkost.
  9. Retten rækker til 2 personer