Brændende kærlighed med løg, svampe og salvie i brunet smør

Brændende kærlighed med løg, svampe og salvie i brunet smør

Mormorklassikeren brændende kærlighed består normalt af kartoffelmos serveret med løg og bacon. Her får klassikeren en sund opgradering, som oven i købet er vegetarisk.

Ingredienser

  • Mos:
  • 500 g selleri, skrællet og groft skåret
  • 500 g kartofler, skrællet og groft skåret
  • 50 g smør, skåret i tern
  • evt. lidt af kogevandet
  • salt
  • Kærlighed:
  • 100 g svampe, f.eks. champignon eller bøgehatte
  • 4 løg, skåret i små tern
  • 200 g gulerødder, skåret i små tern
  • 200 g persillerødder, skåret i små tern
  • 200 g rosenkål skåret i halve eller kvarte
  • 100 g smør
  • 1 tsk salt og groftkværnet peber
  • 1 bundt salvie

Sådan gør du:

  1. Mos:
  2. Dæk selleri- og kartoffeltern med vand, og lad dem koge møre, ca. 20 min. Hæld vandet fra men gem lidt. Tilsæt smørret, og mos med et piskeris, en håndmixer eller en kartoffelmoser. Smag til med salt, og juster evt. tykkelsen med kogevandet.
  3. Kærlighed:
  4. Skær/riv svampene i mindre stykker, og rist dem på en tør, varm pande i 2 min. Skru ned for varmen, og tilsæt de øvrige grøntsager samt smørret. Drys med salt og peber. Lad det hele stege, til smørret dufter af nødder. Tilsæt salviebladene, og lad dem stege med de sidste 2 minutter. Servering: Server de stegte grøntsager og det brune smør på toppen af mosen. Kværn gerne mere peber ud over retten.

Tip:

Du kan komme alle slags rodfrugter i mosen. Det er dog vigtigt, at mængden af kartofler beholdes, da mosen ellers nemt bliver meget tynd.