Opskrift: Risotto med svampe

Opskrift: Risotto med svampe

Du skal bruge:

En klat smør

Ca. 1 spsk olivenolie f.eks. Urtekram

1 revet løg

2 fed hele hvidløg

5 håndfulde risotto-ris f.eks. Arborio eller Carnaoli

1 glas hvidvin

1 stor håndfuld revet parmesanost

1 stor håndfuld friskhakket persille

2-3 håndfulde tørrede, udblødte svampe eller friskplukkede

1 liter god boullion f.eks. Herbamare

Salt & peber

Sådan gør du:

Smør og olivenolie opvarmes. Svits løg og hvidløg klares heri. Når løget er klaret kommes risene i, som "ristes" af. Når risene er let-gyldne tilføjes hvidvin.

Fra dette trin skal mine ris koge i ca. 20 min, men det kan afhænge af ristype. Det er meget vigtigt at hvidvinen er absorberet i risene inden man begynder at tilføje bouillion.

Der skal tilføjes lidt bouillion af gangen, under konstant omrøring. Der skal først tilføjes mere bouillion når man har en fornemmelse af at den foregående sjat er absorberet. Fortsæt til ca. 5 min. før risene er færdige, her skal der fortsat være væske som risene kan absorbere.

Tilsæt nu parmesan, tørrede/udblødte svampe eller de friske svampe.

Smag til med salt og peber. Smag også risene til - de skal stadig have lidt "bid". Persille røres i lige før servering.

Risottoen skal nydes omgående så risene har den helt rette konsistens.

Top evt. med ekstra parmesanost og nyd med en god, italiensk vin. 

Velbekomme!

»Få også opskriften på Helle Wangs - designer for Designers Remix - lækre glutenfri boller.

Nøgleord: risotto, opskrift, svampe