-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
-
Julehoroskop 2025: Hvordan bliver julen for dit stjernetegn?
-
Slip af med fysiske og mentale problemer – her er 12 former for healing
Opskrift: Risotto med svampe
Du skal bruge:
En klat smør
Ca. 1 spsk olivenolie f.eks. Urtekram
1 revet løg
2 fed hele hvidløg
5 håndfulde risotto-ris f.eks. Arborio eller Carnaoli
1 glas hvidvin
1 stor håndfuld revet parmesanost
1 stor håndfuld friskhakket persille
2-3 håndfulde tørrede, udblødte svampe eller friskplukkede
1 liter god boullion f.eks. Herbamare
Salt & peber
Sådan gør du:
Smør og olivenolie opvarmes. Svits løg og hvidløg klares heri. Når løget er klaret kommes risene i, som "ristes" af. Når risene er let-gyldne tilføjes hvidvin.
Fra dette trin skal mine ris koge i ca. 20 min, men det kan afhænge af ristype. Det er meget vigtigt at hvidvinen er absorberet i risene inden man begynder at tilføje bouillion.
Der skal tilføjes lidt bouillion af gangen, under konstant omrøring. Der skal først tilføjes mere bouillion når man har en fornemmelse af at den foregående sjat er absorberet. Fortsæt til ca. 5 min. før risene er færdige, her skal der fortsat være væske som risene kan absorbere.
Tilsæt nu parmesan, tørrede/udblødte svampe eller de friske svampe.
Smag til med salt og peber. Smag også risene til - de skal stadig have lidt "bid". Persille røres i lige før servering.
Risottoen skal nydes omgående så risene har den helt rette konsistens.
Top evt. med ekstra parmesanost og nyd med en god, italiensk vin.
Velbekomme!
»Få også opskriften på Helle Wangs - designer for Designers Remix - lækre glutenfri boller.
Nøgleord: risotto, opskrift, svampe