Brosme med stegt kapers og hollandaisesauce

Brosme med stegt kapers og hollandaisesauce

Prøv at tilberede rokkevinge på samme måde.

Ingredienser

  • 170 g brosmefilet
  • 3 spsk persille
  • 3 spsk kapers
  • 1 tsk olie til stegning
  • Hollandaisesauce:
  • 125 g skummetmælk eller minimælk
  • 30 g let mayonnaise
  • 2 tsk mel
  • 2 tsk fiskebouillon opløst i 1 dl vand
  • salt & peber
  • citronsaft
  • Tilbehør:
  • grønsager

  1. Hak persille og kapers med en skarp kniv. Varm en lille pande op og steg kapers-persille blandingen i olien i et par minutter. Tag det af panden.
  2. Steg brosmen, til den er gylden og gennemstegt, i det fedtstof, der er tilbage på panden.
  3. Til saucen rystes skummetmælk, mayonnaise og mel sammen, og det koges igennem i en gryde under kraftig piskning.
  4. Tilsæt langsomt bouillon til passende konsistens. Smag til med salt, peber og citronsaft.
  5. Anret brosmen med kapers-persille blandingen over og server saucen til sammen med grønsager.