-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
-
Mangler du ro i hverdagen? Her er 5 meditationer, du kan prøve
-
Modtager du tegn fra den åndelige verden? Sådan tolker du farver, dyr, tal og tarotkort
Brownie- og karamelsnitter
Chokolade og karamel er en lækkerbisken, når de sættes sammen. Her er det en browniekage, der er dækket med et lag saltkaramel og derefter et tyndt lag mørk chokolade.
24 stk.
Total:1 time
Browniebund:
- 125 g mørk chokolade
- 125 g smør
- 125 g hvedemel
- 1 knsp. salt
- 2 æg
- 125 g rørsukker (eller stødt melis)
- ½ tsk. vaniljepulver
- 125 g valnøddekerner
- 1 dåse kondenseret mælk
- 100 g smør
- 100 g farin
- 3 spsk. sirup
- ½ tsk. vaniljepulver
- ½ tsk. flagesalt
- 75 g mørk chokolade
- 5 g smør evt. flagesalt
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 175 grader. For en firkantet (24x24 cm) eller rektangulær (20x30 cm) bradepande med bagepapir – også op ad siderne.
- Browniebund: Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad eller ved meget svag varme.
- Sigt melet, og tilsæt salt.
- Pisk æggene sammen, tilsæt rørsukker og vanilje, og pisk det godt igennem. Vend smeltet chokolade/smør og mel i æggene. Vend til sidst valnødderne i, og fordel dejen i formen.
- Bag kagen midt i ovnen i 18-20 min., til den er tør i overfladen.
- Tag formen ud af ovnen, og sæt den på en rist til afkøling.
- Karamel: Smelt kondenseret mælk, smør, farin og sirup sammen i en gryde. Lad det koge ved middel varme under omrøring i 12-18 min., til blandingen bliver karamelfarvet og tyk.
- Tag gryden af varmen, og rør vanilje og salt i. Hæld karamellen over kagen, og lad den stivne ved stuetemperatur i ca. 1 time.
- Topping: Hak chokoladen, og smelt den med smør i en skål over vandbad. Bred chokoladen over kagen, og lad den stivne – sæt den evt. i køleskab i ca. 30 min.
- Skær kagen i ca. 24 snitter med en varm kniv, og pynt dem evt. med flagesalt. Opbevar i en kagedåse ved stuetemperatur.