Brunch 1.000 kr.: Fransk ost og fyldte dadler
Syltede nødder smager skønt – og endnu bedre med et pift af den friske rosmarin, chili og havsalt til den franske ost. Disse små fyldte dadler er en virkelig fantastiske, og så er de genialt nemme at lave.
4
Ingredienser
- FRANSK OST MED HONNING-ROSMARINSYLTEDE NØDDER
- Ca. 400 g blandede nødder, f.eks mandler, hasselnødder og valnødder
- 6 spsk sukker
- 1 glas flydende honning, ca. 250-300 g
- 1,5 dl vand
- frisk chili efter smag, jeg bruger 4-5 tynde skiver frisk chili for en snert af det stærke
- 2-3 kviste frisk rosmarin
- ½ -1 tsk havsalt, smag dig frem hvor salt du foretrækker honninglagen.
- fransk fastost som Comte eller Gruyère. Alternativt en kraftig blåskimmel.
- DADLER MED MASCARPONE OG LUFTTØRRET SKINKE
- 1 bakke Medjool dadler, alternativt friske dadler
- ca. 100 g mascarpone
- lidt citronskal, økologisk
- 1 spsk honning
- salt og peber
- baconskiver af god kvalitet, lige så mange skiver som du har dadler
Sådan laver du brunch
- FRANSK OST MED HONNING-ROSMARINSYLTEDE NØDDER
- Tænd ovnen på 180 og læg bagepapir på en bageplade. Hæld kogende vand over valnødderne og lad dem stå 10 min, så bitterheden trækkes ud af skallen. Si vandet fra og gnid evt den løse skal af. Anbring alle nødderne på bagepapiret og rist nødderne gyldne og duftende i ovnen, det tager ca 6-8 min. Køl dem af. Bring sukker, vand, honning, chili, rosmarin og havsalt i kog. Lad det simre til konsistensen er som sirup. Bland nødderne i honninglagen og hæld de syltede nødder på glas. Nyd dem til en fast ost eller til en god, kraftig blåskimmel.
- DADLER MED MASCARPONE OG LUFTTØRRET SKINKE
- Tænd ovnen på 200 grader. Lav et snit i siden af dadlerne og fjern stenene. Rør mascarponen blød med honning og citronskal, smag til med en smule salt og friskkværnet peber. Fyld en lille teskefuld af mascarponen i hver dadel og rul en skive bacon omkring. Steg dadlerne i en smule olie på en meget varm pande, så alle sider brunes. Anbring dem herefter i et ovnfast fad på et stykke bagepapir, og steg dem videre i ovnen i ca. 10-12 min til de er gyldne, varme og sprøde. Servér dem lune.