
Brunede kartofler og rødkål
(4 personer)
Ingredienser
- Brunede kartofler:
- 1 spsk sukker
- 2 tsk fedtstof
- 1 dl vand
- 500 g små, kogte, pillede kartofler
- sødemiddel (svarende til ca. 20 g sukker)
- evt. soja (hvis der ønskes mere farve)
- Rødkål:
- 1 lille rødkålshoved (ca. 600 g)
- 1 dl blandet frugtsaft uden tilsat sukker
- ½ dl hvidvinseddike
- 2 laurbærblade
- 4 dl vand
- sødemiddel
- salt og peber
- Brunede kartofler: Smelt 1 spsk sukker i en gryde. Tilsæt 2 tsk fedtstof. Når fedtstoffet er smeltet, tilsættes 1 dl vand. Karamellen størkner i en klump, når vandet tilsættes, men den smelter hurtigt igen, når det småkoger – gerne under låg.
- Kom 500 g små, kogte, pillede kartofler og sødemiddel (svarende til ca. 20 g sukker) i gryden under omrøring. Tilsæt evt. et smule soja, hvis der ønskes mere farve. Rækker til 4 personer.
- Rødkål: Snit 1 lille rødkålshoved (ca. 600 g) fint. Kom rødkålen i en gryde sammen med 1 dl blandet frugtsaft uden tilsat sukker, ½ dl hvidvinseddike, 2 laurbærblade og 4 dl vand. Lad kålen koge sagte under låg i ca. 45 min. Rør af og til. Smag til med sødemiddel, salt og peber efter smag.