Brunede kartofler og rødkål

Brunede kartofler og rødkål

(4 personer)

Ingredienser

  • Brunede kartofler:
  • 1 spsk sukker
  • 2 tsk fedtstof
  • 1 dl vand
  • 500 g små, kogte, pillede kartofler
  • sødemiddel (svarende til ca. 20 g sukker)
  • evt. soja (hvis der ønskes mere farve)
  • Rødkål:
  • 1 lille rødkålshoved (ca. 600 g)
  • 1 dl blandet frugtsaft uden tilsat sukker
  • ½ dl hvidvinseddike
  • 2 laurbærblade
  • 4 dl vand
  • sødemiddel
  • salt og peber

  1. Brunede kartofler: Smelt 1 spsk sukker i en gryde. Tilsæt 2 tsk fedtstof. Når fedtstoffet er smeltet, tilsættes 1 dl vand. Karamellen størkner i en klump, når vandet tilsættes, men den smelter hurtigt igen, når det småkoger – gerne under låg.
  2. Kom 500 g små, kogte, pillede kartofler og sødemiddel (svarende til ca. 20 g sukker) i gryden under omrøring. Tilsæt evt. et smule soja, hvis der ønskes mere farve. Rækker til 4 personer.
  3. Rødkål: Snit 1 lille rødkålshoved (ca. 600 g) fint. Kom rødkålen i en gryde sammen med 1 dl blandet frugtsaft uden tilsat sukker, ½ dl hvidvinseddike, 2 laurbærblade og 4 dl vand. Lad kålen koge sagte under låg i ca. 45 min. Rør af og til. Smag til med sødemiddel, salt og peber efter smag.