Byens bedste laks
… med grillede courgetter og sund kartoffelsalat. Nyd det!
4
Ingredienser
- 500 g laksefilet med skindside
- salt, peber
- fintskåret estragon
- 2 courgetter i ½ cm tykke skiver
- 2 tsk olie til pensling
- KARTOFFELSALAT:
- 1 kg små, kogte, pillede kartofler
- ½ bakke babyspinat
- 35 g ristede valnøddekerner
- DRESSING:
- 1,5 dl fraiche 9%
- 1 fed knust hvidløg
- 1 spsk grov dijonsennep
- 1 tsk honning
- TILBEHØR:
- 2 citroner
- 300 g groft brød
Sådan gør du:
- Drys fisken med salt, peber og estragon. Pensl courgetteskiverne med olie og drys salt og peber på. Grill laksen på skindsiden i 4 minutter, vend og grill den kort på den anden side. Grill courgetteskiverne i 3 minutter på hver side. Skær kartoflerne i halve eller kvarte. Rør cremen sammen og smag den til, før den vendes med kartofler, spinatblade og nødder og serveres til laksen med courgetter, citroner og brød.
- Energi pr. person: 740 kcal, fedt 30%, protein 23%, kulhydrat 47%