fisk

Byens bedste laks

… med grillede courgetter og sund kartoffelsalat. Nyd det!

4

Ingredienser

  • 500 g laksefilet med skindside
  • salt, peber
  • fintskåret estragon
  • 2 courgetter i ½ cm tykke skiver
  • 2 tsk olie til pensling
  • KARTOFFELSALAT:
  • 1 kg små, kogte, pillede kartofler
  • ½ bakke babyspinat
  • 35 g ristede valnøddekerner
  • DRESSING:
  • 1,5 dl fraiche 9%
  • 1 fed knust hvidløg
  • 1 spsk grov dijonsennep
  • 1 tsk honning
  • TILBEHØR:
  • 2 citroner
  • 300 g groft brød

Sådan gør du:

  1. Drys fisken med salt, peber og estragon. Pensl courgetteskiverne med olie og drys salt og peber på. Grill laksen på skindsiden i 4 minutter, vend og grill den kort på den anden side. Grill courgetteskiverne i 3 minutter på hver side. Skær kartoflerne i halve eller kvarte. Rør cremen sammen og smag den til, før den vendes med kartofler, spinatblade og nødder og serveres til laksen med courgetter, citroner og brød.
  2. Energi pr. person: 740 kcal, fedt 30%, protein 23%, kulhydrat 47%